aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τραβά «τετράδα» από το μανίκι του ο Ντολ

ΑΠΟΕΛ: Τραβά «τετράδα» από το μανίκι του ο Ντολ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Τόμας Ντολ ενημερώθηκε, αξιολόγησε και πήρε τις αποφάσεις του σχετικά με τον σχηματισμό και τους ποδοσφαιριστές που θα πάρουν φανέλα βασικού στον αυριανό ζόρικο επαναληπτικό αγώνα με την Καραμπάχ. Ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, σκέφτεται πολύ σοβαρά να παρατάξει την ομάδα του με τετράδα στην αμυντική γραμμή και όχι τριάδα, όπως συνήθιζε ο προκάτοχός του.

Με το «καλημέρα, δηλαδή, ο Γερμανός κόουτς θα αρχίσει να βάζει τις δικές του πινελιές, προσδοκώντας πως οι ποδοσφαιριστές θα φανούν αντάξιοι των απαιτήσεων, διεκδικώντας το εισιτήριο της πρόκρισης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Με δεδομένο το γεγονός πως οι Πραξιτέλης Βούρος και Σούγιαντιν Σάβιτς δεν υπολογίζονται ένεκα τραυματισμού, διαθέσιμοι για το κέντρο της οπισθοφυλακής είναι οι Γιώργος Μερκής, Κέβιν Λαφράνς και Νικόλας Ιωάννου. Οι δύο πρώτοι, λοιπόν, αναμένεται πως θα πάρουν θέση μάχης στο κέντρο της οπισθοφυλακής και ο τρίτος στο αριστερό άκρο. Εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε ο Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς μάλλον θα αγωνιστεί στη φυσική του θέση, δηλαδή δεξιός μπακ.

Οπότε, αυτομάτως ο Αντόνιο Γιάκολις θα μετακινηθεί στη μεσοεπιθετική γραμμή, αποτελώντας με τον Μούσα Αλ Τάαμαρι τη δυάδα των εξτρέμ. Αμφότεροι, είχαν καθιερωθεί υπενθυμίζουμε σε διαφορετικές θέσεις υπό τις οδηγίες του Πάολο Τραμετσάνι.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πιθανότητα ένας εκ των Σάββα Γκέντσογλου, Ούρος Μάτιτς να μείνει στον πάγκο. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, ο Λούκας Σόουζα που είχε σκοράρει στο πρόσφατο φιλικό με την Αγία Νάπα, επιστρέφει στο αρχικό σχήμα μετά από δύο σερί επίσημα ματς (δεν είχε χρησιμοποιηθεί ούτε δευτερόλεπτο!). Ο Τόμας ντε Βινσέντι θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ μεσαίας και επιθετικής γραμμής, υποστηρίζοντας παραλλήλως τις πρωτοβουλίες που θα προσπαθήσει να αναπτύξει ο προωθημένος Αντρίγια Πάβλοβιτς.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ ανέβασε τους ρυθμούς τις προηγούμενες μέρες, θέλοντας να είναι πανέτοιμοι άπαντες για τον μεγάλο αγώνα με τους Αζέρους. Η αποστολή των γαλαζοκιτρίνων δεν θα είναι εύκολη κι αυτό το ξέρει καλά ο Τόμας Ντολ. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, έκανε παρατηρήσεις για τα λάθη που εντόπισε στον αγώνα του ΓΣΠ. Θα αναλύσει ξανά στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού της αυριανής αντιπάλου και μάλιστα θα επιμείνει στη νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι παίκτες του για να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γερμανός, παρά την ήττα στο πρώτο ματς (1-2), θεωρεί πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η πρόκριση προφανώς είναι ανοιχτή, αλλά η Καραμπάχ παίζοντας στην έδρα της, έχει τον πρώτο λόγο. Οπότε, ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι και τυχερός στο Μπακού για να μην «υποβιβαστεί» στο Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ