aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Τραγικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις Μάζιτς - Αδροπληρώνεται για να ειρωνεύεται ομάδες και θεσμούς»

ΑΠΟΕΛ: «Τραγικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις Μάζιτς – Αδροπληρώνεται για να ειρωνεύεται ομάδες και θεσμούς»

Ολομέτωπη επίθεση στον Μίλοραντ Μάζιτς εξαπέλυσε ο ΑΠΟΕΛ. Σε ανακοίνωσή τους οι γαλαζοκίτρινοι χαρακτηρίζουν τραγικές και απαράδεκτες τις δηλώσεις του Σέρβου αρχιδιαιτητή στο σεμινάριο με τους αθλητικούς συντάκες.

Οι γαλαζοκίτρινοι τονίζουν πως η η κυπριακή διαιτησία, αξιολογείται και ορίζεται από έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και εγωισμό και που δεν έχει αντίληψη της πραγματικότητας. Σε μακροσκελή ανακοίνωσή τους οι γαλαζοκίτρινοι προτρέπουν, μάλιστα, τον Σέρβο αρχιδιαιτητή να αποχωρήσει από την Κύπρο όσο το σύντομα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Οι σημερινές τοποθετήσεις του κ. Μάζιτς ενώπιον των εκπροσώπων την Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας εξέθεσαν πλέον και στην δημόσια σφαίρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυπριακής διαιτησίας. Που είναι ο ίδιος ο κ. Μάζιτς και όσοι τον διατηρούν στην συγκεκριμένη θέση.

Είναι μετά τις σημερινές δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Μάζιτς, ξεκάθαρο, ότι η κυπριακή διαιτησία, αξιολογείται και ορίζεται από έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και εγωισμό και που δεν έχει αντίληψη της πραγματικότητας, του τι βλέπουμε να συμβαίνει στους αγωνιστικούς χώρους.

Τι να πρωτοσχολιάσουμε από τις τραγικές και απαράδεκτες τοποθετήσεις του κ. Μάζιτς;

Ότι ανέφερε πως σε σχέση με πέρσι μόνο ένας διαιτητής σφυρίζει τους αγώνες του πρωταθλήματος; Γνωρίζει ότι ο κ. Χρυσοβαλάντης Θεουλή σφυρίζει εδώ και 7 χρόνια αγώνες της πρώτης κατηγορίας;

Γνωρίζει ότι ο κ. Μάριος Χριστοφόρου διαιτητεύει στην πρώτη κατηγορία πριν καν αναλάβει τα καθήκοντα του ο κ. Μάζιτς;

Γνωρίζει ότι πέρσι ο ίδιος όριζε σε αγώνες, τους Αργυρού, Κουμή, Φωτίου, Σολωμού χαρακτηρίζοντας τους, ως έτοιμους διαιτητές για να διεκπεραιώσουν οποιαδήποτε αναμέτρηση;

Φαίνεται ότι στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κ. Μάζιτς υπέπεσε σε μεγάλες αντιφάσεις.

Όπως το αμίμητο που εκστόμισε, αναφέροντας ότι διεκπεραίωσε την υπόσχεση της ΚΟΠ για κάθοδο ξένων διαιτητών από την πρώτη αγωνιστική. Ενώ η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι στιγμής σε 28 αγώνες πρωταθλήματος, ήρθε μόνο ένας ξένος διαιτητής και αυτός στην 2η αγωνιστική, στον αγώνα Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ. Κανένας άλλος. Γιατί αν ο κ. Μάζιτς θεωρεί ότι έφερε ως δεύτερο, τον μαθητευόμενο Κροάτη που τα έκανε μαντάρα στον αγώνα Απόλλων-Ομόνοια, τότε δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού, η συγκεκριμένη αναφορά. Είναι θέμα αντίληψης και φαίνεται ότι ο κ. Μάζιτς έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να αντιλαμβάνεται γεγονότα που όλοι οι υπόλοιποι αντιλαμβάνονται διαφορετικά. Για αυτό άλλωστε χαρακτήρισε ως «διεθνή» τον Κροάτη διαιτητή ενώ ο μόνος επίσημος αγώνας που διαιτήτευσε εκτός της χώρας του, σε επίπεδο ανδρών είναι ο αγώνας… Απόλλων-Ομόνοια. Μάλλον τον έκανε ο ίδιος «διεθνή», προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τραγική του απόδοση.

Χρησιμοποίησε μάλιστα το επιχείρημα ο κ. Μάζιτς, ότι μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, πάνε για να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές. Και την ίδια ώρα, ο κ. Μάζιτς αποδέχεται ότι είναι αναγκαίο να έρθουν ξένοι διαιτητές, για να βοηθήσουν τους νεαρούς Κύπριους διαιτητές. Ο τρόπος που σκέφτεται και τοποθετείται ο κ. Μάζιτς είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος.

Η απρεπής συμπεριφορά του κ. Μάζιτς είχε βεβαίως και συνέχεια στις αναφορές του, αφού χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού, ο άνθρωπος που αδροπληρώνεται από τα σωματεία για να βελτιώσει υποτίθεται την κυπριακή διαιτησία, απάντησε στην ερώτηση του κατά πόσο θα εγκρίνει την απαίτηση για κάθοδο ξένων διαιτητών ή την απαίτηση ομάδων, να μην δέχονται συγκεκριμένους διαιτητές στους αγώνες τους, με την εξής απάντηση. «Ότι μου λένε, εγώ θα κάνω το αντίθετο. Δεν δέχομαι παρεμβάσεις».

Φαίνεται ότι ο κ. Μάζιτς έχει κοντή μνήμη. Γιατί όταν κάποιος κοιτάξει τους ορισμούς των τελευταίων δύο χρόνων, θα διαπιστώσει ότι συγκεκριμένος διαιτητής, δεν διαιτήτευσε ποτέ συγκεκριμένης ομάδας. Αυτό ήταν παρέμβαση; Γινόταν με σκοπιμότητα από τον ίδιο; Ας βγει για να μας διαψεύσει ο κ. Μάζιτς. Τα στοιχεία των ορισμών είναι δημόσια και τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Ο κ. Μάζιτς ανέφερε μάλιστα ότι δεν ξαφνιάζεται γιατί αποχωρούν από μόνοι τους, νεαροί αλλά ταλαντούχοι διαιτητές από τον χώρο της διαιτησίας. Δεν διερωτήθηκε όμως ούτε για μια στιγμή ότι οι πλείστες αποχωρήσεις αυτών που ανέφερε, έγιναν επί δικής του θητείας, στην προεδρία της επιτροπής διαιτησίας.

Αυτή είναι η επιλογή του κ. Κούμα, στην θέση του προέδρου της κυπριακής διαιτησίας. Ενός ατόμου που δεν γνωρίζει ποιοι διαιτητές διαιτήτευαν τα τελευταία χρόνια, που δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και που αδροπληρώνεται, για να ειρωνεύεται ομάδες και θεσμούς, θεωρώντας τον εαυτό του, υπεράνω όλων. Ενός ατόμου που πιστεύει ότι η απόδοση της κυπριακής διαιτησίας φέτος είναι καλύτερη από πέρσι επειδή δεν έχουμε σκάνδαλα! Φαίνεται ότι οι λανθασμένες υποδείξεις πέναλτι, οι λανθασμένες κόκκινες κάρτες, τα offside από διώξιμο αμυντικών, για τον κ. Μάζιτς είναι απλά μικρά λαθάκια.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με τον κ. Μάζιτς, οδεύουμε σε ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια. Ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες και τις δεσμεύσεις του. Επέλεξε σήμερα αντί να παρουσιαστεί με σεμνότητα και αντίληψη της πραγματικότητας, να απαντήσει με υπεροψία, με ειρωνεία και με ύφος απειλητικό να αναφέρει ότι είτε κάτσει ένα μήνα είτε ένα χρόνο, δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις.

Προφανώς η Κύπρος για τον κ. Μάζιτς, είναι ένας προσωρινός προορισμός που ήρθε για να φορτώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να μας αποχαιρετήσει.

Θα ήταν προτιμότερο να το κάνει όσο πιο σύντομα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ