aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Toυλάχιστον, αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά...

ΑΠΟΕΛ: Toυλάχιστον, αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε μαχητική διάθεση στην έδρα της Βασιλείας, κατά διαστήματα ήταν ανταγωνιστικός, ωστόσο προδόθηκε από τα λάθη του και την αστοχία του. Εντέλει; Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των Ελβετών. Εξάλλου, μετά την ήττα στο ΓΣΠ (0-3), ο ψεσινός επαναληπτικός αγώνας για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ ήταν τυπικής διαδικασίας.

Έπαιξε για την… τιμή των όπλων και έχασε με 0-1. Το γκολ σημείωσε με εκτέλεση πέναλτι ο Φαμπιάν Φράι, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής με τη χρήση VAR (38΄), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αναμέτρηση κυπριακής ομάδας. Θα μπορούσε πάντως ο ΑΠΟΕΛ να αποφύγει την ήττα, εάν ο Τομάς ντε Βινσέντι δεν αστοχούσε σε πέναλτι (74΄).

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίος ο Νικόλας, μοιραίος ο «Ντέβι» κι ο ρεφ που… έκοψε το βήχα

Το ευρωπαϊκό ταξίδι, διάρκειας επτά ολόκληρων μηνών, λοιπόν, ολοκληρώθηκε στο (εντυπωσιακό) στάδιο Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ, με τους περίπου 900 φίλους του ΑΠΟΕΛ που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, να χαρίζουν θερμό χειροκρότημα στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια στις διοργανώσεις ΟΥΕΦΑ.  Παράλληλα, έδωσαν το «σύνθημα» για τη νίκη στο ντέρμπι της Δευτέρας με την Ομόνοια, στο φινάλε της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Ένα ματς το οποίο είχε στο μυαλό ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προσαρμόζοντας αναλόγως χθες βράδυ το πλάνο του.

Διαβάστε επίσης: Ουζουνίδης: «Ούτε εγώ περίμενα καλύτερη εικόνα, απογοητευμένος από κάποιους»

Ο ΑΠΟΕΛ, αν μη τι άλλο, είπε «αντίο» στο ευρωπαϊκό οδοιπορικό με το κεφάλι ψηλά. Δέχθηκε την ήττα, ωστόσο με τίποτα δεν μπορεί να διαγράψει μιαν ολόκληρη πορεία 14 συνολικά αναμετρήσεων. Πέρα από το πρεστίζ, τις εμπειρίες και τους βαθμούς που χάρισε απλόχερα στη χώρα μας, ο ΑΠΟΕΛ πίστωσε στο ταμείο και σχεδόν 13.500.000 ευρώ. Κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη διοίκηση, έχοντας υπόψη τις «τρύπες» στο οικονομικό σκέλος.

Διαβάστε επίσης: Η κίνηση των παικτών του ΑΠΟΕΛ προς τον κόσμο! (pics)

Οσον αφορά στη Βασιλεία, ο Μαρσέλ Κόλερ παρουσίασε την ομάδα του πανέτοιμη ψυχολογικά και αγωνιστικά, είχε όλες τις απαντήσεις απέναντι στον τρόπο παιχνιδιού των γαλαζοκιτρίνων και δικαίως σφράγισε με δεύτερη νίκη την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Γεγονός που αν μη τι άλλο αποτελεί σημείο ελπίδας για τον ελβετικό σύλλογο, αφού στο πρωτάθλημα -όπως όλα δείχνουν- χάνει τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου άλλη μία σεζόν.

Η Βασιλεία ήλεγξε τον ρυθμό, έπαιξε σε μια σταθερή και μεγαλύτερη ταχύτητα από τον ΑΠΟΕΛ και τον περιόρισε επιθετικά. Οι γηπεδούχοι, αντιλαμβανόμενοι ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να τους απειλήσει με κάθετο τρόπο, «έκλεισαν» τις πτέρυγες και περιόρισαν τον Μούσα Αλ Τάαμαρι, την πιο αξιόπιστη «πηγή» επιθετικής παραγωγικότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ