aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τους ξέρει και τους εμπιστεύεται

ΑΠΟΕΛ: Τους ξέρει και τους εμπιστεύεται

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σάββας Πουρσαϊτίδης, δεν κινήθηκε σε… αχαρτογράφητα νερά. Και είχε τους λόγους του. Δεν μπλέχθηκε σε μετεγγραφικές υποθέσεις όπου δεν είχε αποκρυσταλλωμένη άποψη και, κυρίως, σε ποδοσφαιριστές που δεν γνώριζε από πρώτο χέρι. Εν ολίγοις, προτίμησε να βαδίσει γνώριμα… νερά, σχεδιάζοντας παραλλήλως τις επόμενες κινήσεις. Ο κόουτς των γαλαζοκιτρίνων είχε ετοιμάσει νωρίς-νωρίς τη λίστα του για τους παίκτες που ήθελε να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό και η διοίκηση δεν του χαλάει χατίρι.

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι ο κόουτς του Θρύλου πηγαίνει σε σίγουρες λύσεις και σε ποδοσφαιριστές που ξέρει την αξία τους, το πώς δουλεύουν και συμπεριφέρονται στον αγωνιστικό χώρο. Έμεινε εντυπωσιασμένος από τις περσινές επιδόσεις των Γκιόργκι Κβιλιτάια και Μουρτάν Νταουσβίλι σε επιθετικό και αμυντικό σκέλος, αντιστοίχως, θέτοντας αυτομάτως αμφοτέρους στο μετεγγραφικό μπλοκάκι. Έκρινε, παραλλήλως, ότι ο Τορνίκε Οκριασβίλι μπορεί να αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία στη μεσοεπιθετική γραμμή, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές στον Πρόδρομο Πετρίδη. Το ίδιο ισχύει και με τον Ντανίλο Κάμπος. Έναν ποδοσφαιριστή του κεντρικού άξονα, με επιθετικές αρετές και ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Επίσης, προ μηνών είχε ανάψει το πράσινο φως για την έλευση του Δημήτρη Θεοδώρου, ο οποίος ξεχώρισε σαν τη μύγα μες στο γάλα στο Παραλίμνι κατά την τελευταία διετία και, με βάση το νεαρό της ηλικίας του, έχει τα απαιτούμενα εφόδια για να καθιερωθεί. Εννοείται πως δεν πήγε μακριά ούτε για την ενδυνάμωση της άμυνας. Χτύπησε την πόρτα του Ανδρέα Καρώ, παίκτη που ξέρει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Νέα Σαλαμίνα.

Παράλληλα, όλα τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν ακουστεί ως υποψήφιοι μετεγγραφικοί στόχοι είναι ποδοσφαιριστές που έχει προσωπική άποψη για αυτούς. Όπως είναι για παράδειγμα ο επιθετικός του Εθνικού, Μάριος Ηλία. Με άλλα λόγια, ο Πουρσαϊτίδης δείχνει ξεκάθαρη προτίμηση σε ποδοσφαιριστές που γνωρίζει και ξέρει τι μπορεί να πάρει από αυτούς. Ενδεχομένως να είναι και αυτό δείγμα του ότι θέλει να εφαρμόσει κάτι πολύ συγκεκριμένο και δεν θέλει να πάρει αυξημένα ρίσκα. Καθρέφτης φυσικά για κάθε πρότζεκτ, κάθε φιλοσοφία και κάθε επιλογή είναι το γήπεδο. Εκεί που «καίει» η μπάλα και φαίνονται οι αντοχές του κάθε ποδοσφαιριστή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ