aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τους βάζει… γυαλιά ο Καρώ

ΑΠΟΕΛ: Τους βάζει… γυαλιά ο Καρώ

Τουλάχιστον αδαή θα χαρακτήριζαν αυτόν που το περασμένο καλοκαίρι, θα έλεγε ότι με το πέρας της 14ης αγωνιστικής, πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ δεν θα ήταν ένας εκ των πολυδιαφημισμένων και ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών που συνθέτουν τη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά ένας αμυντικός.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Καρώ, ο οποίος όχι μόνο «κούμπωσε» με την πρώτη στο σύνολο, αλλά έχει εξελιχθεί σε ηγετική φυσιογνωμία, παραπέμποντας στον Γιώργο Μερκή, έναν επίσης δυναμικό και σκόρερ κεντρικό αμυντικό! Η πιο «αθόρυβη» προσθήκη του ΑΠΟΕΛ κατά τη θερινή περίοδο, την οποία δεν ήταν λίγοι που κριτίκαραν έντονα, αποδεικνύεται η αποδοτικότερη, βάζοντας γυαλιά σε πλειάδα συμπαικτών του για τους οποίους χύθηκαν τόνοι από μελάνι ώστε να αποτυπωθούν οι αγωνιστικές δυνατότητές τους. Ιδιαίτερα αυτές στο αντίπαλο κουτί.  «Οταν ήρθαν ήταν ονόματα, τώρα είναι ποδοσφαιριστές. Άρχισαν και γίνονται ποδοσφαιριστές στον δικό μου ρυθμό, τον δικό μου τρόπο παιχνιδιού», σχολίασε επί του συγκεκριμένου ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Ο Καρώ, λοιπόν, 16 λεπτά πριν από το χρονόμετρο του προχθεσινού ντέρμπι με τον Απόλλωνα… δείξει 90, συνδέθηκε με την μπάλα μετά από πλασέ του Αντον Μάγκλιτσα, νίκησε τον ανίκητο έως εκείνο το σημείο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (1-1). Γλίτωσε την ομάδα του από την πέμπτη ήττα και τη διατήρησε -αν μη τι άλλο- σε τροχιά κατάληψης μίας θέσης στην πρώτη εξάδα.

Ο διεθνής άσος, δεν είναι η πρώτη φορά που έδωσε το φιλί της ζωής, κάτι που φανερώνει εν πολλοίς την ξεχωριστή προσφορά του. Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, έσωσε την ομάδα από βέβαιη ήττα. «Χτύπησε» στην εκπνοή, παραβίασε τη μαυροπράσινη εστία, διαμορφώνοντας εκ νέου το 1-1. Θέλετε και άλλα; Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, τρία μόλις λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου, χάρισε το τρίποντο στον ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο τον Εθνικό (2-1). Ο Καρώ, υπενθυμίζουμε, σκόραρε άλλη μία φορά. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Απόλλωνα που διεξήχθη στο Τσίρειο. Είχε ανοίξει στο σκορ (2΄), ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει στους γαλαζοκίτρινους βαθμολογικό όφελος (1-2).

Με αυτά και με αυτά, έφτασε τα τέσσερα γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τον Γκιόργκι Κβιλιτάια που πέτυχε ένα λιγότερο, δίνοντας αυτομάτως αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους δεν πίστεψαν σε αυτόν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο μερίδα των φίλων του ΑΠΟΕΛ, αλλά πολύ περισσότερο στις προηγούμενες ομάδες που δεν πήρε τις ευκαιρίες που ανέμενε (Απόλλων, Σαλερνιτάνα, Μαρίτιμο). «Πάντα είχα το προτέρημα να βοηθάω στο επιθετικό παιχνίδι. Μακάρι να μην σκόραρα και να παίρναμε περισσότερους βαθμούς», λέει ο Καρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ