aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τους πιστεύει και «χτίζει» το αύριο!

ΑΠΟΕΛ: Τους πιστεύει και «χτίζει» το αύριο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ προχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πρόωρη ανανέωση των συμβολαίων δύο νεαρών Κύπριων διεθνών ποδοσφαιριστών του, ανακοινώνοντας την επέκταση της συνεργασίας με τον Πιέρο Σωτηρίου και τον Κώστα Αρτυματά μέχρι το 2020.

Και δύο μήνες μετά, επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως από την πρώτη ουσιαστική συζήτηση που είχε η διοίκηση με τον μάνατζερ του Γιώργου Εφραίμ, έπεσε στο τραπέζι η ξεκάθαρη πρόθεση για την υπογραφή νέου συμβολαίου που θα έχει χρονική διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2020.

Με τον (μπαρουτοκαπνισμένο και αιώνια έφηβο) Στάθη Αλωνεύτη να παίρνει σειρά, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι παράγοντες του ΑΠΟΕΛ δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως θέλουν να διατηρήσουν τον ισχυρό κορμό των Κύπριων παικτών και να «χτίζουν» συνεχώς, δίνοντας στο σύνολο την απαιτούμενη δυναμική.

Των γηγενών ποδοσφαιριστών που είναι γεννημένοι νικητές, διατηρώντας η ομάδα ένα ποιοτικό βάθος στο έμψυχο δυναμικό ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς που θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια του φορτωμένου και άκρως απαιτητικού αγωνιστικού προγράμματος.   

Είτε θέλουν να το παραδεχθούν ορισμένοι είτε όχι, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να παραμείνουν σε πρώτο πλάνο οι Κύπριοι παίκτες στον ΑΠΟΕΛ και πολύ περισσότερο όλοι όσοι βρίσκονται σε εξαιρετική ποδοσφαιρικά ηλικία, εκείνοι που θα αποτελέσουν και σε βάθος χρόνου τους πρωταγωνιστές της ομάδας.

Εξάλλου, κατά την τρέχουσα σεζόν οι πολυτιμότεροι ποδοσφαιριστές είναι οι Πιέρος Σωτηρίου και Γιώργος Εφραίμ, εκτοξεύοντας αμφότεροι τη χρηματιστηριακή αξία τους. Ο πρώτος εδώ και έναν χρόνο πάει από το καλό στο καλύτερο και ο δεύτερος την τελευταία τριετία αφηνίασε αγωνιστικά και βοήθησε στα μέγιστα την ομάδα.

Το να δώσεις χώρο και χρόνο σε ικανούς Κύπριους αποτελεί θετική παράμετρο, αλλά το θέμα είναι να υπάρχει έμπρακτη πίστη στις δυνατότητές τους σε βάθος χρόνου. Λάθος ή σωστό, ρίσκο ή όχι, ο γνώμονας της απόφασης έχει να κάνει και με λόγους που ενδεχομένως θα αποφέρουν αγωνιστικά κέρδη στο άμεσο μέλλον.

Το γεγονός πως το όνομα του Σωτηρίου απασχολεί ομάδες στο εξωτερικό, το ίδιο του Εφραίμ, όπως και το καλοκαίρι του Αρτυματά, αλλά και του έμπειρου Αλωνεύτη, λέει πάρα πολλά. Να μην ξεχνάμε και τον νεαρό Παπαφώτη (ανανέωσε το συμβόλαιό του το καλοκαίρι) τον οποίο… πολιορκούσε ο ΠΑΣ Γιάννινα.  

Πέραν της διεκδίκησης τίτλων, παράλληλα οι μόνιμοι πρωταθλητές από το 2013 συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω στο πλάνο και το μοντέλο που έχουν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια έχοντας εξέλιξη, συνέπεια και πρωτίστως συνέχεια. Και όποιος καλός Κύπριος παίκτης αξίζει, τότε δεν διστάζουν να απλώνουν δίχτυα για την απόκτησή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ