aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΑΠΟΕΛ: Του αξίζουν τα μπράβο!

ΑΠΟΕΛ: Του αξίζουν τα μπράβο!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Μπορεί στην «παγωμένη» Λιθουανία να έσβησαν και οι τελευταίες ελπίδες για να πήγαινε παραπέρα στην Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ, όμως, η ήττα από τη Βιτάουτας (5η αγωνιστική, 13ο όμιλος του FIBA Europe cup), με τον τρόπο που ήλθε, δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να «κατηγορήσει» τους γαλαζοκίτρινους!

Διότι μέσα στην έδρα μιας από τις καλύτερες ομάδες της Λιθουανίας, μιας από τις υπερδυνάμεις της Ευρωπαϊκής -και όχι μόνο- καλαθόσφαιρας, ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο περιόρισε στους 68 πόντους μιαν φύση επιθετική ομάδα, αλλά και στο ημίχρονο προηγήθηκε και ως τα τελικά στάδια, διεκδικούσε τη νίκη!

Όπως και να το δει κανείς, δεν είναι και λίγο πράγμα και αυτή είναι η ουσία, την οποία… μετέφερε στις αποσκευές της επιστροφής για τη βάση, η γαλαζοκίτρινη αποστολή. Εννοείται όμως ότι με τον τρόπο που ήλθε η ήττα (λόγω των μόλις 7 πόντων στην 4η περίοδο), το γεγονός αυτό αφήνει μιαν γλυκόπικρη γεύση. Το πρώτο κομμάτι έχει να κάνει με τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω και το δεύτερο, επειδή η ήττα ήλθε στα τελικά στάδια…

Επιφυλασσόμενοι για έναν εμπεριστατωμένο απολογισμό του τι έκανε φέτος το ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη (μετά και το διαδικαστικού χαρακτήρα παιχνίδι με τη Ρέτγουελ για την τελευταία αγωνιστική), επί συνοπτικού, αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ του χαμηλού καλοκαιρινού βαλαντίου και του μικρού ρόστερ, πέτυχε στην Ευρώπη!

Οπόταν στο παιχνίδι με τους Αυστριακούς, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, οφείλει να ανταμείψει την ομάδα με την παρουσία και το χειροκρότημα του!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ