aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τον Θρύλο μην τον ξεγράφεις, στα δύσκολα θεριεύει

ΑΠΟΕΛ: Τον Θρύλο μην τον ξεγράφεις, στα δύσκολα θεριεύει

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ξεκινάμε; «Σιγά να μην κερδίσουμε τη Σεβίλλη, έστω και αν παίξει με εφεδρείες στην ενδεκάδα». Αποδείχθηκε ως πολύ μεγάλο… αστείο και όσοι φίλοι του ΑΠΟΕΛ το έλεγαν, μάλλον δεν θα βρίσκονταν στην καλύτερη κατάσταση. «Θα κερδίσουν μια ισπανική ομάδα αυτοί οι παίκτες που έχασαν από τον Ολυμπιακό;». Άλλο πάλι και τούτου, το οποίο έμοιαζε με ανέκδοτο.

Ένας ψυχωμένος, αποφασιστικός και παθιασμένος Θρύλος, λοιπόν, υπέταξε με 1-0 την περίφημη Σεβίλλη στο ΓΣΠ, χάρη στο γκολ του Βούγιαντιν Σάβιτς (61΄), κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΑΠΟΕΛ, άλλη μια φορά απέδειξε πως, στα δύσκολα θεριεύει και ότι, αποτελεί μέγα λάθος εάν τον ξεγράψεις ή ακόμη, τον υποτιμήσεις. Όποιος τον θεωρεί ξεγραμμένο, καλό θα είναι να αναθεωρήσει.

Διαβάστε επίσης: Ο Χατζηλούκας έκανε το εκατομμύριο… δισεκατομμύριο μετά τη Σεβίλλη (vid)

Στο ντεμπούτο του υπηρεσιακού προπονητή, Λούκα Χατζηλούκα, οι παίκτες ήξεραν τι να κάνουν στο γήπεδο και ουσιαστικά κέρδισαν τις εντυπώσεις από τους μέχρι χθες «αλάνθαστους» αντιπάλους τους στον 1ο όμιλο. Κατά διαστήματα, έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Παρόλο που η Σεβίλλη είχε την κατοχή της μπάλας, οι γαλαζοκίτρινοι κινήθηκαν πανέξυπνα, έκλεισαν τους χώρους και χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις. Ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μέρος, όταν ανέβηκαν ακόμη περισσότεροι οι κεντρικοί μέσοι, φτάνοντας σε μια σπουδαία επιτυχία!

Διαβάστε επίσης: Τίναξε ξανά την μπάνκα ο ΑΠΟΕΛ, τα συνολικά έσοδα

Χθες ο ΑΠΟΕΛ είχε τους πρωταγωνιστές του: Τον εκπληκτικό Μούσα Αλ Τάαμαρι, που έδειξε ότι τέτοιο εξτρέμ πολύ δύσκολα «φρενάρεις» στην καλή του μέρα. Τον ανίκητο Βιντ Μπέλετς που δεν νικήθηκε ούτε σε εκτέλεση πέναλτι στο 57΄, σε μια καθοριστική φάση. Τα «μηχανάκια» Αλεφ ντος Σάντος, Λούκας Σόουζα στα χαφ και τον άριστο εκτελεστή στατικών φάσεων Ούρος Μάτιτς. Την τετράδα στην άμυνα που συνεργάστηκε άψογα και πάει λέγοντας.

Πρόκειται για νίκη που αναμφίβολα δίνει τεράστια ψυχολογία, προσθέτει στα ταμεία άλλα 570.000 ευρώ, αλλά και σημαντικούς βαθμούς στην Κύπρο στη δύσκολη προσπάθεια για τη 15η θέση και το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το χθεσινό ήταν το 12ο παιχνίδι που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ από τον περασμένο Ιούλιο στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Έξι αναμετρήσεις αφορούσαν την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (2ος γύρος έως τα πλέι οφ) και ισάριθμες στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τουλάχιστον θα δώσει άλλους δύο για τη φάση των «32» της διοργάνωσης στο νέο έτος (20/2, 27/2). Με τη χθεσινή, οι πρωταθλητές μας έφτασαν στις έξι νίκες στην έως τώρα ευρωπαϊκή πορεία. Δύο φορές κέρδισαν τη Σουτιέσκα, δύο φορές την Καραμπάχ και μία την Ντουντελάνζ. Μετρούν, επίσης, δύο ισοπαλίες (εντός με Αγιαξ, εκτός με Καραμπάχ) και τέσσερις ήττες.  Με το γκολ του Σάβιτς, έκανε 16 τα τέρματά τους στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις. Δεν σκόραραν μόνο σε τρεις αγώνες. Στα δύο 90λεπτο με τον Αγιαξ και στο παιχνίδι με τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία. Μάζεψαν την μπάλα από το δικό του πλεκτό 12 φορές. Σε 5 από τα 11 ματς διατήρησαν το μηδέν παθητικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ