aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τον περιμένει πρωτάρα και πληγωμένη (αφίχθη στο Καζακστάν)

ΑΠΟΕΛ: Τον περιμένει πρωτάρα και πληγωμένη (αφίχθη στο Καζακστάν)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο ΑΠΟΕΛ αφίχθη πριν από λίγο στο Καζακστάν, όπου θα αντιμετωπίσει μεθαύριο την Καϊσάρ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το «Goal» προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα «τι να περιμένουν οι γαλαζοκίτρινοι» στο “Καζιμουκάν Μουναϊτπάσοφ”».

Κατ’ αρχάς, υπάρχουν δύο ιδιαιτερότητες, που δημιουργούν αξιοπρόσεκτο συνδυασμό. Πρώτον, η γηπεδούχος θα δώσει το παρθενικό ευρωπαϊκό ματς της, γεγονός που του δίνει ιστορικό χαρακτήρα. Έπειτα, η αντίπαλος των γαλαζοκιτρίνων είναι πληγωμένη με τον τρόπο που ηττήθηκε (1-2) το περασμένο Σάββατο από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Καϊράτ: Γκολ σε χρόνο καθυστέρησης που την απομάκρυνε οκτώ βαθμούς από την κορυφή (με αγώνα λιγότερο) και την έφερε κάτω από τις Αστάνα και Τομπόλ. Συνεπώς, μία ιστορική νίκη-πρόκριση θα ήταν ό,τι καλύτερο για αντίδοτο.

Δεν μπορεί να μην επισημανθεί πάντως ότι η Καϊσάρ πουλά ακριβά το τομάρι της στην τρέχουσα σεζόν, καθώς οι τρεις ήττες της ήταν στο ένα γκολ διαφορά: Αστάνα (0-1, Σούπερ Καπ), Κασπία (0-1) και Καϊράτ (1-2). Άλλωστε διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με πέντε γκολ, ενώ αντιθέτως είναι φτωχή η επιθετική παραγωγικότητάς της (εφτά γκολ).

Πάμε τώρα στο… scouting report. Τα τέσσερα γκολ του φορμαρισμένου Γεωργιανού σέντερ φορ Ελγκούτζα Λομπζανίντζε ηχούν σαν καμπανάκι κινδύνου. Επίσης, ιθύνων νους της Καϊσάρ είναι ο Ασχάτ Ταγκιμπεργκέν, ο οποίος την περασμένη σεζόν πέτυχε πέντε γκολ και σέρβιρε 11 ασίστ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Παρακολουθούν τον Ανουάρ!

Όσο για τον προσφιλή σχηματισμό του Στόιτσκοφ Μλαντένοφ είναι το 4-3-3, ενώ η ενδεκάδα που χρησιμοποιεί πιο συχνά είναι η ακόλουθη: Τερματοφύλακας ο Αλεξάντερ Ζαρούτσκι, αμυντικοί οι Ιλιάς Αμιρσέιτοφ (δεξιός μπακ) Ιβάν Γκραφ, Αλεξάντερ Μαρότσκιν, Μπαγντάντ Καϊρόφ (αριστερός μπακ), μέσοι οι Ντουμάν Ναρζιλντάεφ (κόφτης), Κλάρενς Μπιτάνγκ, Ασχάτ Ταγκιμπεργκέν (δημιουργικοί μέσοι), εξτρέμ οι Αλεκσάνταρ Στανισάβλιεβιτς, Μαξίμ Φεντίν και σέντερ φορ ο Ελγκούτζα Λομπζανίντζε. Από εκεί και πέρα συχνά χρησιμοποιούνται και οι «πασπαρτού» επιθετικοί Ρετζινάλντο Φάιφε και τον Αλεξάνταρ Κόλεφ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Και ο πάγκος κάποτε κάνει καλό

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ