aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Τον «μάτωσαν» οι 7 από τις 11…

ΑΠΟΕΛ: Τον «μάτωσαν» οι 7 από τις 11…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όταν έχεις ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τρεις μόλις στροφές πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης του μαραθωνίου διαπιστώνεις πως 7 από τις 11 ομάδες σε «μάτωσαν», τότε η ένδειξη «κίνδυνος» αναβοσβήνει πολύ πιο έντονα.

Ο συναγωνισμός είναι μεγαλύτερος στη φετινή σεζόν, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να κρύψει τις (έκδηλες) αδυναμίες. Λείπει η σταθερότητα, η δυναμική αντίδραση και η φλόγα του νικητή. Αυτή που χαρακτήριζε την ομάδα κατά τις προηγούμενες σεζόν και αποτελούσε εφαλτήριο για την υλοποίηση των στόχων.

Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, κέρδισε εντός και εκτός έδρας μονάχα τις Νέα Σαλαμίνα, Παραλίμνι και Δόξα. Επίσης, επιβλήθηκε στο ΓΣΠ της Πάφος FC, ομάδα που θα τον υποδεχθεί τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Καμία εξ αυτών, όπως προσέξατε, δεν έχει ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Με εξαίρεση μάλιστα τον σύλλογο της Αμμοχώστου, πρόκειται για σύνολα που παλεύουν για να αποφύγουν τη διαβάθμιση.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, λοιπόν, έχασε βαθμούς. Από άλλες περισσότερους και από άλλες λιγότερους. Απέναντι σε Ανόρθωση, ΑΕΚ διεκδίκησε 6 και πίστωσε στο ταμείο μόλις 1. Με αντιπάλους την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό ηττήθηκε στον 1 εκ των 2 αγώνων που έδωσε. Και τις δύο φορές, παρεμπιπτόντως, μακριά από το ΓΣΠ.

Διαβάστε επίσης: Διάψευση Πετεβίνου για Σόουζα

Απέναντι στον Εθνικό Άχνας, ομάδα που τα «είπε» 2 φορές, εξήλθε ισόπαλος στο Δασάκι. Επίσης, με αντίπαλο τον Απόλλωνα και την Ομόνοια, έμεινε στην ισοπαλία. Πρόκειται για ομάδες, μάλιστα, που θα αντιμετωπίσει σύντομα. Την πρώτη το ερχόμενο Σάββατο και τη δεύτερη, στο φινάλε της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Προβληματισμός και απόδοση ευθυνών

Ρίχνοντας μία πιο προσεχτική ματιά στον πίνακα που παραθέτουμε, εύκολα θα διαπιστώσει κάποιος πως ο ΑΠΟΕΛ αδυνατεί να κερδίσει ντέρμπι. Επιβλήθηκε μονάχα της ΑΕΛ (εντός έδρας), σε ένα ματς που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Α’ ΓΥΡ. Β΄ΓΥΡ.
Ανόρθωση 0-0 0-1
ΑΕΚ 0-0 0-1
ΑΕΛ 3-0 1-2
Ολυμπιακός 4-2 0-2
Εθνικός Άχνας 0-0 2-0
Ομόνοια 0-0
Απόλλων 1-1
Νέα Σαλαμίνα 3-0 2-1
Πάφος FC 3-0
Παραλίμνι 3-2 4-0
Δόξα 2-0 3-0

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ