Η νίκη απέναντι στον Εθνικό Άχνας, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήλθε, πρόσθεσε μπόλικο… οξυγόνο στους πνεύμονες του ΑΠΟΕΛ, γεννώντας την αισιοδοξία όσον αφορά στη συνέχεια. Ο Σωφρόνης Αυγουστή ωστόσο, κρατά χαμηλούς τόνους καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως το σύνολοχρειάζεται περαιτέρω βελτίωση και οι νίκες στο ΓΣΠ δεν μπορούν να το κρύψουν.
Οι γαλαζοκίτρινοι, έδωσαν επτά αγώνες στην τρέχουσα σεζόν, φεύγοντας με το κεφάλι ψηλά μόνο από τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της πρωτεύουσας, κάτι που λέει αρκετά. Πέραν από το πρόσφατο παιχνίδι με την ομάδα της Άχνας (2-1), επιβλήθηκαν της ΠΑΕΕΚ (1-0) και προηγουμένως της Νέας Σαλαμίνας -για τον θεσμό του Κυπέλλου (2-0). Η μοναδική ομάδα που κατέβαλε την αντίστασή τους εντός έδρας ήταν ο Ολυμπιακός (0-1).
Μακριά από το ΓΣΠ, τώρα, όχι μόνο δεν πανηγύρισαν ακόμη τρίποντο, αλλά ούτε ένα βαθμό δεν μάζεψαν. Στις τρεις εξόδους που πραγματοποίησαν, δέχθηκαν ισάριθμες φορές την ήττα. Διασύρθηκαν στην πρεμιέρα από την Πάφος FC (0-4) και ακολούθως απέναντι σε Ανόρθωση και Απόλλωνα γνώρισαν την ήττα με 1-2. Στα τελευταία ματς, πάντως, με βάση την απόδοσή τους, κάλλιστα θα μπορούσαν να έπαιρναν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.
Όπως και να ‘χει, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το παιχνίδι με τον Άρη που θα διεξαχθεί στο Τσίρειο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μία ενδεχόμενη νίκη απέναντι στην ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, θα… απογειώσει τους γαλαζοκίτρινους κυρίως ψυχολογικά. Θα φύγει από πάνω τους το βάρος των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στα εκτός έδρας ματς και παραλλήλως, φτάνοντας στους εννέα βαθμούς είναι πολύ πιθανόν να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. Η διαφορά από το 10ο σκαλοπάτι μέχρι το 5ο είναι μόλις δύο βαθμοί!