aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το… τρις εξαμαρτείν τ’ αυτόν

ΑΠΟΕΛ: Το… τρις εξαμαρτείν τ’ αυτόν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι μνήμες από το 2-3 στο ΓΣΠ από τον Εθνικό στις 7 Φεβρουαρίου είναι νωπές για τον ΑΠΟΕΛ. Σήμερα (18:30, Cablenet), 21 ημέρες μετά, θα τον υποδεχτεί ξανά στο ίδιο γήπεδο, θέλοντας να τον νικήσει για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν, αφού ούτε στο Δασάκι τα κατάφερε για τον α’ γύρο (0-0). Τα αποτελέσματα απέναντί του εξηγούν κρυστάλλινα το γιατί θα χρειαστεί σοβαρότητα και προσπάθεια για να έρθει το ποδαρικό στην πρεμιέρα της β’ φάσης στο β’ γκρουπ.

Άλλωστε, γενικά ο απολογισμός απέναντι στις άλλες ομάδες που απαρτίζουν τον «όμιλο του υποβιβασμού» επιτάσσει προσοχή σε κάθε αγωνιστική. Διότι στα περισσότερα από τα 14 παιχνίδια στην α’ φάση, απέναντί τους, δεν ήρθε το τρίποντο. Μόλις έξι φορές πανηγυρίστηκε η νίκη, ενώ στα άλλα οκτώ ματς σημειώθηκαν τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες για τους γαλαζοκίτρινους.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης και οι ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να ξεχάσουν προσωρινά τη ρεβάνς με την Ομόνοια, που είναι ορισμένη για τις 10 Μαρτίου. Όσο και αν το κύπελλο είναι η μόνη οδός για επιτυχία και ευρωπαϊκό εισιτήριο, όσο και αν αποτελεί το μοναδικό σοβαρό εναπομείναν κίνητρο, το τρέχον πρωτάθλημα διδάσκει ότι δεν θέλει πολύ για να έρθουν τα πάνω κάτω. Ειδικά με αυτό το δεδομένο, ο «όμιλος του υποβιβασμού» δεν σηκώνει αφ’ υψηλού προσέγγιση. Ήδη το γόητρο του ΑΠΟΕΛ πληγώθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν, με πιο πρόσφατο πλήγμα την πρώτη απουσία στην ιστορία του από τον «όμιλο του τίτλου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ