aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το top10 της πιο χρυσής σελίδας στην ιστορία του - Πόσο δίκιο είχες, Ιβάν...

ΑΠΟΕΛ: Το top10 της πιο χρυσής σελίδας στην ιστορία του – Πόσο δίκιο είχες, Ιβάν Γιοβάνοβιτς… (vid & pics)

«Θα περάσουν πολλά χρόνια για να αντιληφθούμε το μέγεθος του κατορθώματος που πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ» είχε δηλώσει λίγο μετά το τέλος της ονειρικής πορείας των γαλαζοκιτρίνων στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ ο πρωτεργάτης του επικού θριάμβου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όσο τα χρόνια περνούν και οι εικόνες ζωντανεύουν κάθε φορά τέτοιες ημέρες, αντιλαμβανόμαστε πόσο δίκαιο είχε ο Σερβοέλληνας προπονητής. Το βράδυ της 7ης Μαρτίου 2012 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη κάθε οπαδού του ΑΠΟΕΛ. Η πίστη της ανατροπής του 0-1 στο «Ζερλάν» πριν την έναρξη του επαναληπτικού με τη Λυών στο «καμίνι» του ΓΣΠ, το γκολ του Μαντούκα, οι αποκρούσεις του Χιώτη στα πέναλτι και τα δάκρυα συγκίνησης του μεγαλύτερου επιτεύγματος κυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας θα συνοδεύουν για πάντα όσους το έζησαν.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης και πώς κάλυψε το κρατικό κανάλι τον άθλο του ΑΠΟΕΛ στο Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ. 

Με εξαίρεση τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, τους οποίους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έστειλε για ύπνο (όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης) γιατί είχαν αγώνα με την Αναγέννηση Δερύνειας την επόμενη Κυριακή, μάλλον δεν κοιμήθηκε κανείς το ιστορικό βράδυ της 7ης Μαρτίου 2012.

Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεδιαλέξει κανείς (μόνο) 10 φωτογραφίες από το έπος της πρόκρισης στους «8», το επιχειρήσαμε. Από τις 779 φωτογραφίες που δημοσιεύει στο αρχείο του το πρακτορείο «Savvides Press Sports Photographers» επιλέξαμε τις 10 που κρίναμε ως καλύτερες και «ζωντανεύουν» τις μνήμες της πιο ιστορικής βραδιάς του κυπριακού ποδοσφαίρου.

  1. Ο Μαντούκα σκοράρει στο 9′ για τον ΑΠΟΕΛ και ισοφαρίζει το σκορ (1-0) του πρώτου αγώνα.

2. Η αγωνία των παικτών του ΑΠΟΕΛ, αγκαλιασμένοι πριν την έναρξη της διαδικασίας των πέναλτι

3. Ο Χιώτης αποκρούει το πέναλτι του Λακαζέτ

4. Ο Χιώτης μόλις απέκρουσε το πέναλτι του Μπάστος και έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στους «8»

5. Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ ένα «κουβάρι» δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του άθλου

6. To χαμόγελο περηφάνιας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αμέσως μετά την πρόκριση. Τα μάτια όλων στη φωτογραφία στραμμένα στον «στρατηγό».

7. Σε ζωντανή μετάδοση του Sigma οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πήραν τα μικρόφωνα και έστησαν γλέντι πρόκρισης 

8. Η αναμνηστική φωτογραφία των πανηγυρισμών.

9. Το πλακάτ της οπαδού του ΑΠΟΕΛ: «We believe more, οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε θαύματα», έκανε το γύρο του κόσμου

10. Πανοραμική φωτογραφία από το «καμίνι» του ΓΣΠ

Bonus: Το φύλλο αγώνος της ιστορικής αναμέτρησης με τη Λυών

«ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ» (το αφιέρωμα του ΑΠΟΕΛ)


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ