aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑΠΟΕΛ: «Το τμήμα οδεύει από το καλό στο καλύτερο»

ΑΠΟΕΛ: «Το τμήμα οδεύει από το καλό στο καλύτερο»

Κάθε χρόνο και καλύτερα πηγαίνει το τμήμα Υδατοσφαίρισης ΑΠΟΕΛ. Φέτος, διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Την πρώτη χρονιά η ομάδα, τερμάτισε στην 4η θέση, πέρυσι στην 3η θέση, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου.

Τη φετινή περίοδο, οι «γαλαζοκίτρινοι» πολίστες στοχεύουν να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός ούτως ώστε να επιβεβαιώσουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα.

Ο προπονητής της ομάδας Ανδρέας Κυθραιώτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΠΟΕΛ για όλα τα θέματα που αφορούν το τμήμα Υδατοσφαίρισης:

«Το τμήμα οδεύει από το καλό στο καλύτερο, αλλά έχουμε ακόμα χρόνο για να φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε. Αρχίσαμε την προσπάθεια από το μηδέν και πάμε πάρα πολύ καλά, ίσως καλύτερα από ότι αναμέναμε. Δεν μιλάμε για τίτλους τη δεδομένη στιγμή, αλλά υποσχόμαστε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Ο στόχος του ΑΠΟΕΛ δεν αλλάζει ούτε στην Υδατοσφαίριση και είναι κάθε παιχνίδι η νίκη. Θα προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα από την περσινή περίοδο».

Πότε αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας;

«Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί το κύπελλο και τον Νοέμβριο θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα θα ακολουθήσει μέχρι τις 22 Αυγούστου συντηρητικό πρόγραμμα προπόνησης και ακολούθως θα εισέλθουμε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας»

Θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι;

«Καταρχάς θα μειωθεί ο αριθμός των ξένων Υδατοσφαιριστών του πρωταθλήματος, από τρεις σε δυο. Εμείς διαθέτουμε τρεις ελλαδίτες φοιτητές στο ρόστερ μας -οι οποίοι αγωνίζονται αφιλοκερδώς- και θα παραμείνουν στην ομάδα, αλλά μόνο δυο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγωνιστική. Επίσης, προέκυψε και πρόβλημα με τον Στέλιο Στεργιούλη, ο οποίος θα μεταβεί στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία. Θα παραμείνει στο ρόστερ, αλλά πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί την προσεχή αγωνιστική περίοδο».

Σας προβληματίζει το γεγονός αυτό;

«Θα χάσουμε δυο ποιοτικούς παίχτες όμως, θα έχουμε περισσότερη εμπειρία. Επίσης, προβιβάσαμε έξι παιδιά από την ομάδα νέων προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες εμπειρίες και να μπορέσουν μέχρι την επόμενη χρονιά να έχουν βοηθητικό και ουσιαστικό ρόλο. Πρόκειται για τους Δημήτρη Μανούρη, Σταύρο Αλκιβιάδη, Αλέξανδρο Πάλλη, Αζαρία Αζόβ, Αντρέα Σαρρή και Σταύρο Κυπριανού. Μάλιστα οι δυο πρώτοι πήγαν στην προεθνική ομάδα. Όλα τα παιδιά διαθέτουν ταλέντο και πιστεύω με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουν».

Ο προβιβασμός των έξι παιδιών θα αφήσει κάποια κενά στις μικρότερες κατηγορίες;

«Όχι. Διότι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στην κατηγορία νέων, απλώς θα προπονούνται με την ανδρική ομάδα και θα περιμένουν τις ευκαιρίες τους. Επίσης, διαθέτουμε τον αριθμό για να καλυφτούν οι θέσεις. Σκοπός είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις κατηγορίες και ο μεγάλος στόχος είναι να ενισχύουμε την ανδρική ομάδα με τα παιδιά των ακαδημιών. Υπάρχει εξέλιξη στις μικρότερες κατηγορίες και αυτό αποτυπώνεται από τη βελτίωση της βαθμολογικής συγκομιδής της περσινής χρονιάς σε σχέση με την προπέρσινη».

Τέλος, ο κ. Κυθραίωτης θέλησε να συγχαρεί τον πρώτο σκόρερ του ΑΠΟΕΛ την περσινή περίοδο Σόλωνα Νικολάου, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα αγωνίστηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης και τον βοήθησε να ανέβει στη Β’ Κατηγορία.

Ο πολίστας της ομάδας μας, αξιοποίησε τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου, η οποία δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στους κύπριους υδατοσφαιριστές να αγωνίζονται παράλληλα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τις επόμενες ημέρες ο Σόλωνας θα επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ