aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το ταμείο «αναστέναξε»

ΑΠΟΕΛ: Το ταμείο «αναστέναξε»

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αντιγραφή και επικόλληση. Κάπως έτσι έχει η κατάσταση σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις του ΑΠΟΕΛ για το ημερολογιακό έτος 2020. Οπως αναμενόταν, η πρόσφατη ανάρτηση της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη με τη χθεσινή της ΚΟΠ ήταν ακριβώς η ίδια, δείχνοντας ζημιά ύψους €5.678.217. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι το δεύτερο σκέλος που αφορά στα χρήματα που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς αντιπροσώπων/διαμεσολαβητών για την περίοδο 1η Ιανουαρίου 2020 – 31η Δεκεμβρίου 2020.

Οι ιθύνοντες στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, τα έσκασαν… χοντρά σε μάνατζερ και το ταμείο, μοιραία, «αναστέναξε». Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ποσό που εκταμιεύθηκε και κατέληξε στις τσέπες τρίτων ήταν €1.260.120, μακράν το μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Α’ Κατηγορία, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση στην ΚΟΠ. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της διαφοράς, η δεύτερη πιο πολυέξοδη ομάδα είναι η Πάφος FC με πληρωμές €181.800 ευρώ, με το καρέ να συμπληρώνουν Απόλλων €108.058 και Ομόνοια €34.004. Έπονται ΑΕΛ €12.112, Ανόρθωση €9.282, Νέα Σαλαμίνα €4.500, ΑΕΚ €3.900, Δόξα €2.000, την ίδια ώρα που Παραλίμνι, Ερμής, Εθνικός, Ολυμπιακός και Καρμιώτισσα δεν δήλωσαν ούτε ένα ευρώ!

Οι ομάδες που συγκροτούν την Α΄ Κατηγορία για τη σεζόν 2020-21 έβγαλαν συνολικά από το ταμείο €355.656. Κάνοντας τις σχετικές μαθηματικές πράξεις, λοιπόν, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως οι γαλαζοκίτρινοι ξόδεψαν τρισήμισι φορές μεγαλύτερο ποσό! Όλα αυτά προκάλεσαν συζητήσεις στον κόσμο της ομάδας, που ζητά εξηγήσεις.

Η ΟΥΕΦΑ ζήτησε από φέτος από τα σωματεία όπως οι προμήθειες των ατζέντηδων είτε για συμβόλαια είτε μετεγγραφές να μπαίνουν σε ξεχωριστό άρθρο, κάτι που έπραξε ο ΑΠΟΕΛ, όπως ήταν οι ξεκάθαρες οδηγίες. Το εν λόγω ποσό οφείλεται προφανώς και στο ότι ο ΑΠΟΕΛ έκανε τις περισσότερες μετεγγραφές, αλλά και πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Πέρασαν το κατώφλι του προπονητικού κέντρου «Αρχάγγελος» σχεδόν δύο ενδεκάδες παικτών, πολλοί εξ αυτών πήραν μεγάλα συμβόλαια, με τους μάνατζερ να λαμβάνουν την ανάλογη προμήθεια. Ανεξαρτήτως από το γεγονός πως ελάχιστοι έχουν προσφέρει, κάτι που «έλαμψε» στον αγωνιστικό χώρο, δηλώθηκαν τα λεφτά που βγήκαν από το ταμείο της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Επίσης, κατά το 2020 πωλήθηκαν οι Λούκας Σόουζα, Μούσα Αλ Τάαμαρι, Νικόλας Ιωάννου σε ομάδες του εξωτερικού, με τους ατζέντηδες να λαμβάνουν σεβαστά ποσά για τη διεκπεραίωση των μετακινήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ