aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το στοίχημα για το νέο ρόστερ

ΑΠΟΕΛ: Το στοίχημα για το νέο ρόστερ

Μπόλικη δουλειά περιμένει τον ΑΠΟΕΛ, αναφορικά με όσα χρειάζεται να γίνουν για τη νέα σεζόν. Πέρα από το θέμα της διαδοχής του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην τεχνική ηγεσία, μια πολύ σοβαρή υπόθεση είναι και ο καταρτισμός του νέου ρόστερ.

Το «ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν» δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τα υφιστάμενα συμβόλαια με ισχύ για (τουλάχιστον) ακόμη έναν χρόνο. Η αξιολόγηση θα αφορά και στην ικανοποίηση ή όχι από την απόδοση του καθενός στη λήξασα αγωνιστική περίοδο, μα και από το οικονομικό.

Μέσα σε όλα αυτά, τίθεται το ερώτημα εάν θα ακολουθήσει άλλο ένα καλοκαίρι σε στυλ «ράβε – ξήλωνε». Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν κάθε χρόνο οι γαλαζοκίτρινοι φτάνουν σε πέραν των 15 νέων αποκτημάτων (πέρσι αποκτήθηκαν 16 παίκτες). Κάτι που φυσιολογικά δημιουργεί θέμα ομοιογένειας και ρολαρίσματος της ομάδας, γεγονός που δυσκολεύει την προσπάθεια στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Γι’ αυτό και η διατήρηση ενός βασικού κορμού που θα σηκώσει το βάρος στο Κόνφερενς Λιγκ, μπορεί να συμβάλει ώστε να παρουσιαστεί ο ΑΠΟΕΛ έτοιμος στον καλύτερο δυνατό βαθμό για τα δεδομένα της εποχής. Γι’ αυτό και το στοίχημα είναι να ξεκαθαρίσουν όλα το συντομότερο δυνατόν, για να αρχίσει τάχιστα και η προσπάθεια αντικατάστασης όσων θα αποχωρήσουν.

Προς το παρόν, είναι δεδομένο ότι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο πέντε ποδοσφαιριστών: Χρίστος Γουίλερ, Μουρτάζ Νταουσβίλι, Τάσος Δώνης, Γιώργος Εφραίμ, Μάριος Ηλία. Από αυτούς θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια παραμονής του Εφραίμ, ενώ θετικά αξιολογήθηκε ο Δώνης και όλα θα εξαρτηθούν από το οικονομικό.

Αντιθέτως, δεν αναμένεται πρόταση παραμονής του Νταουσβίλι. Επίσης, είναι δεδομένο ότι δεν συνεχίζει ο Φακούντο Μακέντα, ενώ δεν θα εγγραφεί ο Μπεν (υποβλήθηκε σε επέμβαση χιαστών συνδέσμων και δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος προτού περάσουν έξι μήνες).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ