aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το στοιχείο που «απεγκλώβισε» τον Τάαμαρι

ΑΠΟΕΛ: Το στοιχείο που «απεγκλώβισε» τον Τάαμαρι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το είχε μεγάλη ανάγκη και ο ίδιος και η ομάδα. Πιο πολύ για τον ίδιο, αφού ο Μούσα Αλ Τάαμαρι είναι παίκτης ψυχολογίας. Πάνε μήνες τώρα που ο Ιορδανός ήταν σκιά του καλού του εαυτού, κάτι που επηρέαζε την απόδοση όλης της ομάδας. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, στον αγώνα με την Πάφο FC, έδειξε από τις πρώτες επαφές του με την μπάλα πως αν μη τι άλλο είχε καλή διάθεση, που όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε όλο και πιο πολύ την κερκίδα και μαζί του ανέβαινε όλη η ομάδα.

Η ασίστ στον Χαλένιους (8’) και το γκολ που πέτυχε (38’) έφεραν την προσωπική του σφραγίδα, ενώ έκανε και μερικά «μαγικά» ακόμα και το μήνυμα ήταν σαφές. Ο Μούσα «απασφάλισε» και έδειξε πως θέλει ν’ αφήσει πίσω του τις χαμηλές πτήσεις και θα επιστρέψει στα γνωστά στάνταρ απόδοσης και εμφανίσεων. Και όλα αυτά στην πιο κατάλληλη στιγμή, την ώρα που ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη τον πολύ καλό Μούσα Αλ Τάαμαρι.

Η εμφάνιση του Αλ Τάαμαρι αποτελεί σαφή ένδειξη το πόσο επηρεάζει το παιγνίδι όλης της ομάδας η απόδοση του Ιορδανού. Η ταχύτητα, οι εμπνεύσεις και η εκρηκτικότητά του ανεβάζουν τον ρυθμό, δίνουν λύσεις και ξεκλειδώνουν τις αντίπαλες άμυνες. Στοιχείο επίσης σημαντικό και το ότι ο Ιορδανός δεν εγκλωβίστηκε στην αριστερή γραμμή του γηπέδου, ενώ βοήθησε και η επιστροφή του Ντε Βινσέντι, που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον Μούσα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η κρίσιμη επιθεώρηση της ΟΥΕΦΑ, μάχη με τον χρόνο στην Ντουντελάνζ

Όλα τα πιο πάνω δεν είναι τίποτα παραπάνω από την εικόνα που έβγαλε ο Αλ Τάαμαρι και κατ’ επέκταση όλος ο ΑΠΟΕΛ, που είχαν ως αποτέλεσμα το ζεστό χειροκρότημα των έστω λίγων φίλων της ομάδας (γύρω στις 4.500) στις κερκίδες. Ζητούμενο δεν είναι τίποτα άλλο από το να δώσει την ανάλογη συνέχεια στους δύο σημαντικούς αγώνες που ακολουθούν, με Ντουντελάνζ και με την Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης: «Διορία στον Τραμετσάνι να τα βρει με τον ΑΠΟΕΛ για τα χρήματα»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ