aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το σερβικό… λόμπι του Αρχαγγέλου

ΑΠΟΕΛ: Το σερβικό… λόμπι του Αρχαγγέλου

Η φράση «Σέρβος προπονητής του ΑΠΟΕΛ» παραπέμπει στις ένδοξες ημέρες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς των μεγάλων επιτυχιών και φυσικά με κορύφωση την παρουσία στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Χρειάστηκε όμως να περάσουν εννιά χρόνια και κάτι μήνες από την αποχώρησή του για να διαβεί το κατώφλι του Αρχαγγέλου άλλος συμπατριώτης του τεχνικός.

Όπως και ο αγαπημένος «στρατηγός» των γαλαζοκίτρινων οπαδών, έτσι και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα επιχειρήσει να τους οδηγήσει ξανά στην ποδοσφαιρική… Γη της Επαγγελίας. Πρόκειται για τον πέμπτο τεχνικό από τη βαλκανική χώρα, που προσλαμβάνεται από τον σύλλογο της Λευκωσίας.

Η ιστορία άρχισε την περίοδο 1993-94, όταν ο αείμνηστος Τόζα Βεσελίνοβιτς αντικατέστησε τον Τάκη Αντωνίου. Ωστόσο, ο έμπειρος προπονητής δεν μπόρεσε να σώσει την παρτίδα, η ομάδα του έμεινε εκτός Ευρώπης και δεν διατήρησε το πόστο του.

Ο επόμενος αποτελεί πολύ γνώριμη φυσιογνωμία για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, καθώς το υπηρέτησε υπό τρεις διαφορετικές ιδιότητες. Ποδοσφαιριστής, προπονητής και αθλητικός διευθυντής. Ο λόγος για τον Τόζα Σάπουριτς, ο οποίος προπονητικά δεν κατάφερε να στεριώσει στις δύο θητείες του, αφού το πέρασμά του τόσο το 1996 όσο και το 2000 ήταν για μικρό χρονικό διάστημα.

Τρίτος της παρέας ο Σλόμπονταν Βουτσέκοβιτς. Σε μια περίοδο που η Ανόρθωση κυριαρχούσε, ανέλαβε για λίγους μήνες το 1999. Η κατάκτηση του κυπέλλου με αποκλεισμό της Ομόνοιας (προημιτελικά) και επικράτηση στον εις βάρος της «Μεγάλης Κυρίας» (2-0), καθιστούν επιτυχημένο το πέρασμά του.

Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω! Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι πάντα «ο Σέρβος της καρδιάς των οπαδών του ΑΠΟΕΛ». Πώς να γίνει αλλιώς; Πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα σε δύο θητείες (2003-04, 2008-10, 2010-11, 2012-13), ένα κύπελλο (2007-08), δύο προκρίσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (2009-10, 2011-12), που περιλαμβάνουν και το μεγάλο ταξίδι στα προημιτελικά του θεσμού (2011-12).

Capture

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ