aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το σερί των άτιτλων κόουτς

ΑΠΟΕΛ: Το σερί των άτιτλων κόουτς

Ο Πρόδρομος Πετρίδης έχει ταυτίσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ, αφού επί προεδρίας του πανηγυρίστηκαν οκτώ πρωταθλήματα, τρία κύπελλα (δύο νταμπλ), τέσσερα σούπερ καπ, έξι προκρίσεις σε ευρωπαϊκό όμιλο (εκ των οποίων μία παρουσία στους «16» και μία στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ).

Ως φυσικό επακόλουθο, πολλοί προπονητές επί των ημερών του ήπιαν το νέκταρ της επιτυχίας. Εντούτοις, το νέο «αφεντικό» του Αρχαγγέλου, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, έχει μπροστά του τον στόχο να βάλει στοπ στο αρνητικό σερί των άτιτλων κόουτς.

Διότι οι πέντε προκάτοχοί του, Κόρε Ινγκεμπρίγκτσε, Μαρίνος Ουζουνίδης, Μικ Μακάρθι, Σάββας Πουρσαϊτίδης και Σωφρόνης Αυγουστή, έφυγαν δίχως να πραγματώσουν κάποιο σημαντικό στόχο. Καταγράφεται λοιπόν σερί επιλογών του διοικητικού ηγέτη των γαλαζοκιτρίνων και των συνεργατών του, που έφυγαν με άδεια χέρια από την ομάδα της Λευκωσία.

Ο τελευταίος που μπορεί να περηφανεύεται ότι πέτυχε κάτι με τους γαλαζοκίτρινους ήταν ο Τόμας Ντολ, ο οποίος τους έβαλε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2019-20) και πανηγύρισε ένα σούπερ καπ (2019). Όσο για τον τελευταίο πρωταθλητή, ήταν ο Πάολο Τραμετσάνι (2018-19).

Αναφορικά με τους άλλους κόουτς που έχουν να επιδείξουν έστω από μία επιτυχία επί Πετρίδη, είναι οι ακόλουθοι: Ευγένιος Γκέραρντ (πρωτάθλημα 2001-02), Ιβάν Γιοβάνοβιτς (πρωτάθλημα 2003-04), Γιώργος Δώνης (πρωτάθλημα 2013-14, όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ 2014-15, 2017-18), Ντομίνγκος Πασιένσια (όμιλοι Γιουρόπα Λιγκ 2015-16), Τόμας Κρίστιανσεν (πρωτάθλημα 2016-17, «16» Γιουρόπα Λιγκ 2017-17) και Μπρούνο Μπαλταζάρ (πρωτάθλημα 2017-18).

Ο Μιλόγεβιτς λοιπόν θέλει να… αποκαταστήσει την τάξη και να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των τροπαιούχων και κατά συνέπεια επιτυχημένων προπονητών του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ