aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το «σχέδιο» για να το φέρει… τούμπα!

ΑΠΟΕΛ: Το «σχέδιο» για να το φέρει… τούμπα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ έχει μόνο ένα δρόμο: Να μπει αποφασιστικά, να ασκήσει ασφυκτική πίεση, να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας, αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Εάν τα καταφέρει, εννοείται πως θα έχει κάνει το πρώτο βήμα που θα του επιτρέψει να χτίσει στη συνέχεια για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Στην ομάδα της Λευκωσίας, ασφαλώς, γνωρίζουν πως η ήττα στο πρώτο παιχνίδι από την ΑΕΚ (0-2) έχει απογειώσει τον βαθμό δυσκολίας της σημερινής αποστολής στο ΓΣΠ. Από τη στιγμή που τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει, οι γαλαζοκίτρινοι οφείλουν να κυνηγήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν ώστε να φέρουν τα κάτω-πάνω.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ κοίταξαν την πάρτη τους

Δεν χωράει αμφιβολία πως η σκέψη βρίσκεται πολύ περισσότερο στον κυριακάτικο «τελικό» πρωταθλήματος απέναντι στον Απόλλωνα, αλλά για μια ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, τον κόσμο της, την ιστορία της, το έμβλημά της, κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να… θυσιαστεί με ελαφρά τη καρδία στον βωμό αυτού που έπεται. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για αγώνα στον οποίο διακυβεύεται ένα ολόκληρο εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Βούρος, από την εξωτερική

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ μέτρησε τα κουκιά του, ζύγισε δύο και τρεις φορές τα αγωνιστικά δεδομένα, λαμβάνοντας τις αποφάσεις του σχετικά με το πώς θα παρατάξει την ομάδα. Σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στην «Αρένα», αναμένονται αλλαγές και στις τρεις γραμμές. Ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί να δείχνει με αυτό το σκεπτικό πως πρώτο στην ιεράρχηση των στόχων είναι το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα έχει λιγότερες απαιτήσεις από όσους αγωνιστούν σήμερα. Εξάλλου μιλάμε για παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ των πεντάκις πρωταθλητών και ως εκ τούτου καλούνται να δικαιολογήσουν την παρουσία τους, αποδεικνύοντας οι πλείστοι εξ αυτών που θα αγωνιστούν πως έχουν θέση και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ