aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Το ρεκόρ στο ΓΣΠ και η κομβική ημερομηνία

AΠΟΕΛ: Το ρεκόρ στο ΓΣΠ και η κομβική ημερομηνία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ ξέσπασε και φιλοδώρησε με πέντε γκολ τη Φλόρα, εξασφαλίζοντας από τον πρώτο αγώνα τη συμμετοχή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ένα μόλις 90λεπτο πριν συμπληρώσει δύο εκατοντάδες ευρωπαϊκών αγώνων στην ιστορία του, είχε αποτελεσματικότητα, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του, «έπνιξε» την αντίπαλο, μετατρέποντας σε τυπικής διαδικασίας τον επαναληπτικό στην Εσθονία.

Το τελικό 5-0, ασφαλώς και δεν πρόκειται για αποτέλεσμα που παρατηρείται συχνά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ. Για αντιληφθείτε, πρώτη φορά σε έναν αγώνα συνδύασε την παραβίαση της αντίπαλης εστίας πέντε φορές, διατηρώντας παραλλήλως το μηδέν παθητικό. Δηλαδή, κέρδισε με σκορ 5-0. Στατιστικό στοιχείο που προφανώς έχει ξεχωριστή θέση στη χρυσή βίβλο της ομάδας. Κάτι που κάνει ακόμη πιο σπουδαία την προχθεσινή επιτυχία είναι το γεγονός πως το εν λόγω αποτέλεσμα αποτελεί την πιο ευρεία νίκη που σημείωσε ο ΑΠΟΕΛ αγωνιζόμενος μέσα στο ΓΣΠ στις εκτός συνόρων πάντοτε διοργανώσεις.

Πάμε πιο κάτω: Η μεγαλύτερη νίκη του στα Κύπελλα Ευρώπης είναι το 6-0 και μάλιστα εμφανίζεται δύο φορές, ισάριθμες εντός έδρας. Η πρώτη σημειώθηκε στο παλαιό ΓΣΠ απέναντι στη νορβηγική Γκιόβικ Λιν την αγωνιστική περίοδο 1963-64, μια σεζόν που έκανε την παρθενική του εμφάνιση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είχε ολοκληρώσει την πρόκριση, τότε, κερδίζοντας και εκτός έδρας, αυτή τη φορά με 1-0. Η άλλη καταγράφηκε στο Μακάρειο Στάδιο κόντρα στην Τόρσβαν από τα Νησιά Φερόε τη σεζόν 1997-98. Στη ρεβάνς, ο ΑΠΟΕΛ είχε εξέλθει ισόπαλος 1-1, οπότε πέρασε στην επόμενη φάση με συνολικό σκορ 7-1. Άλλη μια φορά η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να στείλει την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό πέντε φορές, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1997-98 κέρδισε τη Β71 Σάντοϊ από τα Νησιά Φερόε με 5-1.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δυόμιση χρόνια, έξι πωλήσεις, €5.530.000 και… κάτι

Πλέον, η επόμενη κομβική ημερομηνία για τον ΑΠΟΕΛ είναι η 9η Αυγούστου, μέρα δηλαδή που θα αγωνιστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με τη Χάποελ Μπερ Σεβά και θα προσπαθήσει να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Κόντρα στους πρωταθλητές Ισραήλ, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα, οπότε οι γαλαζοκίτρινοι θα πρέπει να βελτιωθούν πολύ περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Tην… έκανε από τα κατεχόμενα ο «βασιλιάς» Ποτέ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ