aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το «ψαλίδισμα» στον προϋπολογισμό και ο «μονόδρομος»

ΑΠΟΕΛ: Το «ψαλίδισμα» στον προϋπολογισμό και ο «μονόδρομος»

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Σταδιακή προσπάθεια μείωσης του προϋπολογισμού του άρχισε ο ΑΠΟΕΛ με το πλάνο να τίθεται σε ισχύ από την αρχή της μετεγγραφικής περιόδου και ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από το ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων αποχώρησαν τέσσερις ποδοσφαιριστές με «βαριά» συμβόλαια. Μίκαελ Ποτέ, Ιγκόρ ντε Καμάργκο, Λορέντζο Εμπεσίλιο και Ρόλαντ Σάλαϊ ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες  του ρόστερ πέρυσι, ενώ οι πρωταθλητές έβαλαν στο ταμείο τους ένα αξιοσέβαστο ποσό (πέραν των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ) από τις πωλήσεις των Εμπεσίλιο και Σάλαϊ.

Οι προσθήκες που έγιναν στη λήξασα μετεγγραφική περίοδο κόστισαν λιγότερο χρήμα με αποτέλεσμα το μισθολόγιο να μειώνεται κατά τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ. Πρόθεση της διοίκησης είναι να ρίξει κι άλλο το μπάτζετ στο μέλλον, χωρίς αυτό να επηρεάσει την ποιότητα της ομάδας κάτι όμως που απαιτεί σωστό προγραμματισμό και προσεγμένες επιλογές.

Διαβάστε: ΑΠΟΕΛ: Παραλείψεις, κενά και αδυναμίες

Ιδίως επιθετικά ο ΑΠΟΕΛ εμφανίζεται αποδυναμωμένος, αφού στα πλείστα ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος αγωνίστηκε με την τρίτη επιλογή της περσινής ομάδας στην επίθεση (Ντελατόρε), εξαιτίας της αργοπορημένης άφιξης του Ρέζα, ενώ έχασε και τον Εμπεσίλιο η απόδοση του οποίου ήταν καθοριστική σε αρκετά παιχνίδια. Ο Τόμας ντε Βινσέντι επέστρεψε έχοντας ν’ αντιμετωπίσει την αγωνιστική απραξία αρκετών μηνών κάτι που ήταν φανερό στα πρώτα παιχνίδια του αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένος να απεγκλωβιστεί από την εξάρτηση των εσόδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σαφώς και οι επιτυχίες στην Ευρώπη χρειάζονται ρίσκο και αγορά ποδοσφαιριστών από το πάνω «ράφι», αφού για να πειστούν παίκτες εγνωσμένης αξίας να έρθουν στην Κύπρο χρειάζεται να πληρώσεις κάτι παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Επενδυτές και αποφάσεις

Πλέον, όμως, και έχοντας στην… πλάτη τον φετινό αποκλεισμό η μείωση του προϋπολογισμού αποτελεί «μονόδρομο» για τους πρωταθλητές, οι οποίοι επιβάλλεται στο εγγύς μέλλον να αποφύγουν λανθασμένες επιλογές ποδοσφαιριστών που κοστίζουν τεράστια ποσά σε αποζημιώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ