aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το πρόβλημα είναι οξύ

ΑΠΟΕΛ: Το πρόβλημα είναι οξύ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τεράστιο είναι το πρόβλημα για τον ΑΠΟΕΛ στο σκοράρισμα. Έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό στα 3 από τα 7 παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα και με 5 μόλις γκολ στο ενεργητικό του, διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος. Ο Ερμής πέτυχε 4 τέρματα και ένα περισσότερο, εκτός από τον ΑΠΟΕΛ, μετρούν οι δύο ομάδες που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας (Νέα Σαλαμίνα, Παραλίμνι).

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία στις αναμετρήσεις απέναντι σε Ερμή (0-0), Πάφος FC (0-1) και Ανόρθωση (0-2), δηλαδή στα τρία προηγούμενα, αποτυπώνοντας το ξεκάθαρο πρόβλημα στη δημιουργία και στο τελείωμα των φάσεων. Τόσο οξύ πρόβλημα στο σκοράρισμα δεν αντιμετώπισαν ποτέ οι πρωτευουσιάνοι κατά την πιο πρόσφατη ιστορία τους.

Για να αντιληφθείτε την κατάσταση, η προηγούμενη φορά που δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στο βάθος της εστία σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος εντοπίζεται πριν από 10 ολόκληρα χρόνια. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2009-10. Από την 21η έως την 23η αγωνιστική εξήλθαν ισόπαλοι απέναντι σε Νέα Σαλαμίνα (εντός), Εθνικό (εκτός) και Ανόρθωση (εκτός), μένοντας ισάριθμες φορές στο 0-0.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Έπιασε «blackjack» o Πρόδρομος Πετρίδης

Τότε, από την 1η θέση υποχώρησαν στη 2η, χάνοντας εν τέλει το τρένο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος; Με άλλον έναν αγώνα πρωταθλήματος να απομένει τον τρέχοντα μήνα, το Σάββατο με τον Απόλλωνα, κινδυνεύει να ξεκόψει επικίνδυνα από τη μάχη του τίτλου. Βρίσκεται στο -11 από την κορυφή και εάν στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής δεν καταφέρει να έχει βαθμολογικό όφελος, τότε θα ξεκόψει μέχρι και 14 βαθμούς από τους κυανόλευκους της Λεμεσού. Σενάριο που ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του ΑΠΟΕΛ δεν πίστευε.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Παρατεταμένα ντεφορμέ και η διοίκηση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ