aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το πρώτο εμπόδιο με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΠΟΕΛ: Το πρώτο εμπόδιο με τη γλώσσα των αριθμών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Παρά το γεγονός πως η Σούντουβα ιδρύθηκε το 1921, δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Μία φορά στέφθηκε όλη κι όλη πρωταθλήτρια, την περσινή. Κατέκτησε δύο φορές το κύπελλο (2006, 2009), από το 2002 αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία ενώ η φετινή θα είναι η 12η σεζόν στην οποία θα συμμετάσχει στην Ευρώπη.

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λοιπόν, δεν κατέγραψε κάποια σπουδαία επιτυχία. Σε όλες, με εξαίρεση την περσινή παρουσία, εγκατέλειπε πολύ νωρίς. Πέρσι που λέτε, για πρώτη φορά ξεπέρασε τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, φτάνοντας ακολούθως μέχρι και τα πλέι οφ όπου και αποκλείστηκε από τη Λουντογκόρετς.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις επιλογές για το «10» μετά τον αποκλεισμό Ζαχίντ

Στο τρέχον πρωτάθλημα της Λιθουανίας, η ομάδα του Καζάκου Βλάντιμιρ Τσεμπούριν κάνει πάρτι, φανερώνοντας εν πολλοίς την ανωτερότητά της! Μάζεψε σε 19 αγώνες 45 βαθμούς (23 εντός-22 εκτός), βρίσκεται στην πρώτη θέση, 8 βαθμούς μακριά από τη δεύτερη Ζαλγκίρις. Έδωσε έως τώρα 10 ματς εντός έδρας και 9 εκτός, καταγράφοντας 14 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 μόλις ήττες. Διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος με 39 τέρματα και παραλλήλως την καλύτερη άμυνα (10 παθητικό).

Διαβάστε επίσης: Η παρθενική ενδεκάδα μοιάζει με ανοικτό βιβλίο

Δεκαεννέα γκολ πέτυχε εντός έδρας και ένα περισσότερο εκτός. Από 5 δέχθηκε εντός έδρας και εκτός. Απέτυχε να σκοράρει μονάχα σε 5 από τους 19 αγώνες που έδωσε. Τις περισσότερες φορές έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό κατά το δεύτερο ημίχρονο, έχοντας ως καλύτερο 15λεπτο το πρώτο σκέλος. Δηλαδή, από το 46ο λεπτό έως το 60ό (28,2%) και το αμέσως επόμενο είναι το διάστημα 76΄-90΄ (25.6%).

Τα πρώτα της «κανόνια»

Ο πρώτος σκόρερ της Σούντουβα στο πρωτάθλημα δεν είναι επιθετικός, αλλά μέσος. Ο λόγος για τον Οβίντιους Βερμπίκας. Είναι Λιθουανός, 25 ετών, διεθνής και μετακόμισε στη Σούντουβα από την Ατλάντας πριν από δύο σεζόν. Αγωνίσθηκε σε 18 αγώνες και έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 8 φορές. Τον ακολουθεί με δύο τέρματα λιγότερα ο 26χρονος επιθετικός Κάρολις Λαουκζεμίς. Ο δεξιοπόδαρος παίκτης έχει αγωνισθεί σε 11 ματς, πετυχαίνοντας 6 γκολ. Και στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ είναι ο Κροάτης αμυντικός Άντρο Σλβούκα. Ο 32χρονος σκόραρε σε 19 παιχνίδια 5 φορές. Τα 39 τέρματα της Σούντουβα στο πρωτάθλημα πέτυχαν 10 διαφορετικοί παίκτες.

Διαβάστε επίσης: «Σκάνε» έως και 500.000 ευρώ!

Ο βασικός της κορμός

Στο τρέχον πάντοτε πρωτάθλημα, οκτώ ποδοσφαιριστές έσπασαν το φράγμα των 1.000 λεπτών και εννοείται πως αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της επικείμενης αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ. Την πρώτη θέση σε χρόνο συμμετοχής μοιράζονται δύο παίκτες. Ο 30χρονος Κροάτης τερματοφύλακας Ιβάν Καρντούμ και ο συμπατριώτης του αμυντικός Άντρο Σλβούκα, μετρούν από 1.710 λεπτά. Ακολουθεί ο αρχηγός της ομάδας, ο 35χρονος Λιθουανός κεντρικός αμυντικός Άλγκις Γιανκάουσκας (1.620΄) και έπονται οι Οβίντιους Βερμπίκας (μέσος-1.587), Αλεξάνταρ Ζιβάνοβιτς (αμυντικός – 1.486΄), Σέμιρ Κέρλα (αμυντικός-1.436΄), Αλασανέ Εντιαγιέ (μέσος-1.186΄), Ποβίλας Λεϊμόνας (μέσος-1.081΄).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ