aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το πλάνο που δεν προβλήθηκε και τα πυρά του Πετρίδη   

ΑΠΟΕΛ: Το πλάνο που δεν προβλήθηκε και τα πυρά του Πετρίδη   

Άστραψε και βρόντηξε ο Πρόδρομος Πετρίδης μετά το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ έκανε λόγο για καταπολέμηση της ομάδας του από τη διαιτησία τα τελευταία δύο χρόνια, χαρακτήρισε άτολμους ή/και ανίκανους τους διαιτητές και εξαπέλυσε πυρά με πολλούς αποδέκτες, αφού πέραν των διαιτητών, έστρεψε την ακίδα στον αρχιδιαιτητή Μίρολαντ Μάζιτς και την ηγεσία της ΚΟΠ.

«Δεν μπορεί να εξετάζονται όλα τα εις βάρος μας από το VAR και να καταλογίζονται και όλα τα ολοφάνερα που είναι υπέρ μας να μην εξετάζονται καν. Η κατάσταση δεν πάει άλλο!», είπε μεταξύ άλλων ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ και έφερε ως παράδειγμα τον καταλογισμό πέναλτι για χέρι του Σάβιτς στο ματς με τον Εθνικό και τη φάση με το χέρι του Αραγιούρι στο 90+7’ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, για την οποία δεν καλέστηκε ο διαιτητής να την εξετάσει.

Στον ΑΠΟΕΛ είναι έντονα ενοχλημένοι με την κίνηση του VAR (ήταν ο Πορτογάλος Ντα Σίλβα Ολιβέιρα) να καλέσει τον διαιτητή (Κυριάκο Χριστοδούλου) να δει τη φάση με το χέρι του Σάβιτς στο βίντεο, από την στιγμή που, όπως αναφέρουν, δεν διαπιστώνεται από τις διαθέσιμες επαναληπτικές προβολές εξόφθαλμο λάθος του διαιτητή. Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι δεν προβλήθηκε η λήψη από την αντίθετη λήψη, δηλαδή την κάμερα που ήταν μπροστά από την ανατολική εξέδρα. Αν και σε προηγούμενες φάσεις του αγώνα, όπως για παράδειγμα το πέσιμο του Οκριασβίλι στην περιοχή στο 17’ σε μαρκάρισμα του Περατικού, υπήρχε το πλάνο, στη φάση που καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Εθνικού δεν προβλήθηκε.

Έστω με την ψυχή στο στόμα ο ΑΠΟΕΛ έκαμψε την αντίσταση του Εθνικού και πήρε φιλί ζωής ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Έφθασε τους έξι βαθμούς και μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, αν και γι’ άλλο ένα παιχνίδι βγήκαν στην επιφάνεια αδυναμίες και προβλήματα που ταλανίζουν από την αρχή της σεζόν τους γαλαζοκίτρινους. Ένα απ’ αυτά είναι οι πολλοί τραυματισμοί ποδοσφαιριστών, ενισχύοντας την εκτίμηση πως κάτι δεν πήγε καλά στο διάστημα της προετοιμασίας του καλοκαιριού.

Στον «Αρχάγγελο» κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αναμένοντας τα νεότερα σχετικά με τους τραυματισμούς των Ντανίλο και Νταουσβίλι, οι οποίοι έγιναν αναγκαστική αλλαγή στο χθεσινό παιχνίδι. Η αποχώρησή τους «μοίρασε» τον ΑΠΟΕΛ στα δύο και ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους της διπρόσωπης εμφάνισης των γαλαζοκιτρίνων, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε εμφανέστατο πρόβλημα στο κράτημα της μπάλας και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στα θετικά για τον Σωφρόνη Αυγουστή η επιστροφή των Λέο Νατέλ και Άντον Μάγκλιτσα ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Άρη, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος την Κυριακή (24/10).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ