aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το πιο μεστό κι ελκυστικό

ΑΠΟΕΛ: Το πιο μεστό κι ελκυστικό

Δεν ήταν μόνο το πιο παραγωγικό ημίχρονο για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ταυτόχρονα το πιο μεστό, το πιο ουσιαστικό και γιατί όχι, το πιο ελκυστικό. Με συνοπτικές διαδικασίες νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-0 και «απορρόφησε» λίγη από την πίκρα της προηγούμενης αγωνιστικής και την εντός έδρας ήττα από τον Άρη. Δύο -περισσότερο- αμυντικοί χαφ, κι αυτό έχει τη σημασία του, έδωσαν το σύνθημα της άνετης επικράτησης για τους γαλαζοκίτρνους, αφού πριν συμπληρωθεί το μισάωρο, η νίκη είχε «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό.

Ο Γιάννης Σατσιάς και ο Γκιόργκι Κονσταντίνοφ, είχαν ξαναπαίξει μαζί και στην εκτός έδρας νίκη επί της Ανόρθωσης. Προχθές, αρχικά (10’) ο 19χρονος Κύπριος διεθνής και στη συνέχεια (28’) ο 32χρονος Βούλγαρος διεθνής βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα των Τακτακαλιτών και ο Σωφρόνης Αυγουστή είχε την ευκαιρία να ξεγνοιάσει λίγο από την πίεση των τελευταίων ημερών. Είδε τους παίκτες του σε ένα σαρανταπεντάλπετο να δημιουργούν ένα τσουβάλι ευκαιρίες (είχαν εννέα τελικές προσπάθειες) σε βαθμό που το 2-0 έμοιαζε πολύ  «μικρό».

Ο στόχος επετεύχθη και η διακοπή του πρωταθλήματος θα τους βρει ήρεμους και ορεξάτους για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για να φτάσουν στην κορυφή. Έχουν, πλέον, επτά βαθμούς, έκαναν άλμα στη βαθμολογία και μετά το διάλειμμα για τους αγώνες της Εθνικής, αν έχουν ανάλογες εμφανίσεις θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν ακόμη πιο ψηλά. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας την ΑΕΛ και την Καρμιώτισσα και στη συνέχεια, εκτός έδρας τον Ακρίτα. Ο τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων χαρακτήρισε «εξαιρετική» την εμφάνιση του α’ μέρους τονίζοντας ότι οι παίκτες του είχαν κίνηση χωρίς την μπάλα, έπαιξαν γρήγορα και κάθετα, ενώ κέρδισαν όλες σχεδόν τις μονομαχίες. Το παιχνίδι άλλαξε μορφή όταν στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο ΑΠΟΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γουίλερ. Γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από κανένα στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο, που βράζει με την αποβολή του Κύπριου διεθνούς.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, αποχώρησε τραυματίας ο Μορέιρα και εκφράζονται ανησυχίες για θλάση. Έναν παίκτη για τον οποίο ο Αυγουστή είπε «ήταν πολύ ενεργός, μας βοήθησε με την ταχύτητά του». Θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ