aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το παρελθόν με τους Ελβετούς και η «σφαλιάρα» του Απόλλωνα

ΑΠΟΕΛ: Το παρελθόν με τους Ελβετούς και η «σφαλιάρα» του Απόλλωνα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Για τρίτη φορά στην ιστορία του ο ΑΠΟΕΛ θα ταξιδέψει στην Ελβετία για παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κληρώθηκαν με την Βασιλεία στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 20 Φεβρουαρίου στο ΓΣΠ και τον επαναληπτικό στις 27 του ίδιου μήνα στο «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ», χωρητικότητας 37.500 θέσεων.

O ΑΠΟΕΛ απέφυγε τα μεγαθήρια που ήταν στην κληρωτίδα ως ισχυροί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Βασιλεία δεν αποτελεί ένα πολύ δυνατό σύνολο και το φαβορί στην αναμέτρηση. Σαφώς, όμως, η κλήρωση αφήνει στον ΑΠΟΕΛ ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» τα τελευταία χρόνια κοίταξαν στα μάτι ακόμα πιο ισχυρούς αντιπάλους.

Οδηγός για τον ΑΠΟΕΛ οι περσινές μονομαχίες της Βασιλείας με τον Απόλλωνα. Η ομάδα της Λεμεσού απέκλεισε τους Ελβετούς στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με ήττα 3-2 εκτός έδρας και νίκη 1-0 στη Λευκωσία. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που οι δευτεραθλητές Ελβετίας πέρυσι (έχασαν τον τίτλο από την Γιανγκ Μπόις) έπαιξαν με κυπριακή ομάδα.

Όσον αφορά της «μάχες» του ΑΠΟΕΛ με ελβετικές ομάδες σε τέσσερις αναμετρήσεις η κυπριακή ομάδα μέτρησε τρεις ήττες και μία νίκη. Οι μόνιμοι πρωταθλητές Κύπρου των τελευταίων χρόνων αντιμετώπισαν τον Αύγουστο το 1984 την Σερβέτ Ελβετίας για τον α’ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων και έχασαν στο Μακάρειο με 3-0. Οι Ελβετοί πήραν την πρόκριση με δεύτερη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, καθώς η αναμέτρηση στο «Σταντ ντε Σαρμίλς» έληξε 3-1 με τον Ίαν Μουρς να σκοράρει το μοναδικό τέρμα των «γαλαζοκιτρίνων».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το προφίλ της έμπειρης Βασιλείας

H δεύτερη και τελευταία φορά που ο ΑΠΟΕΛ τέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα της Ελβετίας ήταν πρόσφατη και μάλιστα για φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίπαλος η σημερινή πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ελβετίας Γιανγκ Μπόις, η οποία έχει 38 βαθμούς έπειτα από 18 παιχνίδια, έναντι 36 της δεύτερης Βασιλείας.

Διαβάστε επίσης: Ένας Ελλαδίτης στο δρόμο του ΑΠΟΕΛ

Στην Ελβετία ο ΑΠΟΕΛ έχασε 3-1, όμως στη Λευκωσία με γκολ του Πιέρου Σωτηρίου επικράτησε 1-0 και άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση ως πρώτος από τον όμιλο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ