aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το «παραμύθι» έχει και… δράκο

ΑΠΟΕΛ: Το «παραμύθι» έχει και… δράκο

Από την επιστροφή της Δόξας στην Α’ Κατηγορία, δηλαδή το καλοκαίρι του 2012, ο ΑΠΟΕΛ μέτρησε εκτός έδρας δυνάμεις με την ομάδα της Κατωκοπιάς 10 φορές στο πρωτάθλημα, με τον απολογισμό να είναι θετικότατος. Έφτασε στο ζητούμενο οκτώ φορές, με την πιο ευρεία νίκη να εντοπίζεται τη σεζόν 2017-18, όταν είχε κερδίσει με το εκπληκτικό 8-0. Μία μόλις φορά «κόλλησε» στην ισοπαλία, πριν από οκτώ σεζόν (1-1).

Ο Μαντούκα με πέναλτι (67΄) είχε «απαντήσει» στο γκολ του Φερνάντες (41΄). Στο «ταμπλό» γράφει και μία ήττα. Την περασμένη σεζόν και πιο συγκεκριμένα τη 18η στροφή, παρά το γεγονός πως οι γαλαζοκίτρινοι είχαν πάρει προβάδισμα με γκολ του Ντε Βινσέντι (8΄), ο Σαντίκ πήρε το «όπλο» του (26΄, 75΄πεν.), διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Και κάτι άλλο αξιοσημείωτο: Από τη σεζόν 2012-13 έως την προπέρσινη (2019-20), ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε δεχθεί γκολ από τη Δόξα στα 6 από τα 8 ματς. Την περσινή όμως σεζόν, σε δύο αγώνες είχε μαζέψει τρεις φορές την μπάλα από το πλεκτό του. Το θετικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι πως σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια με τους πράσινους της Κατωκοπιάς, πάντοτε μακριά από το ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ