aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το παράδοξο της άμυνας…

ΑΠΟΕΛ: Το παράδοξο της άμυνας…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μπορεί να είναι και σύμπτωση. Τόση σύμπτωση όμως πια; Ο Κρίστιανσεν κάτι περισσότερο θα ξέρει. Λάγο και Νεκτάριος μετρούν ακριβώς τους ίδιους αγώνες πρωταθλήματος ως ενδεκαδάτοι και το «μια σου μια μου» ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή τους.

Το τι θα πράξει ο Δανός τεχνικός στον αγώνα με την ΑΕΛ παραμένει άγνωστο, σύμφωνα ωστόσο με το «μέτρημα» είναι η σειρά του Ισπανού να βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Κι αυτό είναι το πλέον παράδοξο με τη γαλαζοκίτρινη άμυνα. Παράδοξο ως προς την άποψη ότι ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων παραμένει… πιστός στις βασικές επιλογές του σε ό,τι αφορά την άμυνα και όχι μόνο.

Έχουμε και λέμε: Ο Λάγο αγωνίστηκε στους αγώνες με την Ανόρθωση, τη Νέα Σαλαμίνα, τον Άρη, την ΑΕΖ και την ΑΕΚ. Ο Νεκτάριος ήταν στην ενδεκάδα με τον Ερμή, την Αναγέννηση, τη Δόξα, τον Εθνικό και την Καρμιώτισσα. Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις στην άμυνα αυτές είναι σε μόνιμη (σχεδόν) βάση καπαρωμένες!

Οι Βάτερμαν, Μιλάνοφ και Καρλάο μετρούν 9/10 αγώνες ως βασικοί και ο Αστίθ 8/10. Στατιστικό  που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο για τη σταθερότητα της γαλαζοκίτρινης άμυνας, η οποία έχει να παρουσιάσει παθητικό μόνο τρία τέρματα και φιγουράρει στην πρώτη θέση ως η καλύτερη του πρωταθλήματος.

Στο ντέρμπι του Σαββάτου οι άμυνες θα έχουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού κύριο μέλημα και των δυο ομάδων είναι (πρώτα) να μην δεχτούν γκολ και μετά να κοιτάξουν πώς θα σκοράρουν. Μιας, όμως, και ο λόγος για τον αμυντικό μηχανισμό του ΑΠΟΕΛ, να προσθέσουμε ότι οι Μοράις και Βινίσιους μετρούν επίσης 9/10 στο αρχικό σχήμα και δίνουν ουσιαστικές βοήθειες στην αναχαίτιση του αντιπάλου.

Μπορεί με τη γλώσσα των αριθμών ο Τόμας Κρίστιανσεν να έχει χρησιμοποιήσει 21 ποδοσφαιριστές, ένδειξη ότι έχει αλλάξει συνήθειες σε ό,τι αφορά τις επιλογές του στην ενδεκάδα, αλλά τα φαινόμενα καμιά φορά απατούν. Κι αυτό γιατί πέρα από τους ποδοσφαιριστές που αναφέραμε πιο πάνω, άλλοι δυο, οι Σωτηρίου και Γιαννιώτας, βρέθηκαν στους πρώτους έντεκα από εννέα φορές έκαστος.

Με αυτούς ο αριθμός με τους παίκτες που μετρούν 9/10 στο αρχικό σχήμα σε αγώνες πρωταθλήματος γίνεται εφτά και με τον Αστίθ να μετρά 8/10 φτάνουμε τους οκτώ! Ε, αν αυτό δεν πρόκειται για σταθερότητα στις επιλογές και το σχήμα, τότε τι είναι; Τον λόγο έχει (και πάλι) ο Κρίστιανσεν ενόψει του αγώνα με την ΑΕΛ το Σάββατο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ