aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το… παίζει σε δύο ταμπλό

ΑΠΟΕΛ: Το… παίζει σε δύο ταμπλό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σε δύο μέτωπα είναι επικεντρωμένη η προσοχή του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Μαρίνου Ουζουνίδη. Από τη μια είναι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Καρμιώτισσα την ερχόμενη Παρασκευή και από την άλλη η τελική μορφή του ρόστερ.

Αναφορικά με το ματς της 1η αγωνιστικής με τη νεοφώτιστη ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών στο ΓΣΠ, η κατάσταση είναι κάπως πιο ξεκάθαρη. Όπως έδειξε ο Ελλαδίτης προπονητής στα φιλικά, υπάρχουν οι προτιμήσεις για την ενδεκάδα. Ουσιαστικά, κυρίως απομένει να αποφασιστεί αν θα αγωνιστεί βασικός ο Μπεν Σαχάρ στην κορυφή της επίθεσης, καθώς στο φιλικό με τον Απόλλωνα έδειξε πως δεν είναι έτοιμος ακόμα για 90λεπτο.

Οι άλλες θέσεις είναι λίγο έως πολύ γνωστές. Ουσιαστικά πολύ δύσκολα θα μείνουν εκτός ενδεκάδας οι Μιγκέλ Σίλβα, Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, Ράφαελ Σάντος, Γιώργος Μερκής, Νικόλας Ιωάννου, Μάριους Λουντεμό, Μίκαελ Γένσεν, Μούσα Αλ Τάαμαρι και Γκάγιας Ζαχίντ. Από εκεί και πέρα, οι Γιώργος Εφραίμ και Βίκτωρας Κλωναρίδης διεκδικούν επίσης θέση. Πάντως, ο δεύτερος έδειξε εκτελεστικές ικανότητες στα φιλικά, γεγονός που ίσως γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος του.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ/Νότιγχαμ: Διαφορά στον τρόπο καταβολής του €1.000.0000

Πέρα όμως από την εξασφάλιση του προφανούς (τρεις βαθμοί) απέναντι στην Καρμιώτισσα, ο Ελλαδίτης προπονητής περιμένει ότι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν θα συμβάλει και στην επίτευξη ενός άλλου στόχου. Η πανδημία του Κορωνοϊού δημιούργησε τη φετινή ιδιαιτερότητα, κατά την οποίαν προηγείται η έναρξη των εγχώριων από τις διεθνείς υποχρεώσεις. Έτσι, έχοντας δώσει επίσημο παιχνίδι, η ομάδα της Λευκωσίας θα πάει ακόμα καλύτερα προετοιμασμένη για το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μίας εκ των Τρε Πέννε (Άγιος Μαρίνος) και Τζιλάνι (Κόσοβο), την άλλη Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ (θα αναμετρηθούν μεθαύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αγίου Μαρίνου στην πόλη Σερραβάλλε, σε ματς που θα αρχίσει στις 22:00).

Όσο για τον μετεγγραφικό σχεδιασμό, υπάρχουν δεδομένα και ερωτηματικά. Το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ δεν έχει πάρει ακόμα την τελική μορφή του, καθώς εκκρεμούν ακόμα τέσσερις προσθήκες. Πέρα από την προδιαγραφόμενη απόκτηση του Ντιμερσί Εντονγκαλά (εξτρέμ), θα προστεθούν στο ρόστερ κεντρικός αμυντικός, ανασταλτικός χαφ και σέντερ φορ. Αυτά είναι τα σίγουρα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και τα «αν», καθώς το πλάνο μπορεί να διαφοροποιηθεί αναλόγως πιθανών αποχωρήσεων. Όπως είναι γνωστό συνεχίζονται οι επαφές με τη Νότιγχαμ Φόρεστ για την ενδεχόμενη παραχώρηση του Νικόλα Ιωάννου. Παραλλήλως, υπάρχει πάντοτε ανοικτό το ενδεχόμενο μετεγγραφής του Μούσα Αλ Τάαμαρι.

Τέλος, αναφορικά με τον 20χρονο Βραζιλιάνο μέσο Κάρλος Ντίας, αναμένεται στην Κύπρο για να περάσει από το μικροσκόπιο του Ουζουνίδη. Αν ικανοποιήσει θα αποκτηθεί ως μετεγγραφή-επένδυση και πιθανότητα θα παραχωρηθεί δανεικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ