aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το όνειρο έσβησε στο Άμστερνταμ...

ΑΠΟΕΛ: Το όνειρο έσβησε στο Άμστερνταμ…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ)

Ο ΑΠΟΕΛ αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με ψηλά το κεφάλι στο κατάμεστο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Το πάλεψε με όλες τις δυνάμεις και χθες βράδυ απέναντι στον φημισμένο Άγιαξ, είχε πάθος και θέληση, στοιχεία όμως που δεν αρκούσαν κόντρα σε έναν τόσο αστραφτερό αντίπαλο και μάλιστα, μέσα στην έδρα του. Μάζεψε την μπάλα από το πλεκτό του δύο φορές προς το τέλος των δύο ημιχρόνων και σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία στο ΓΣΠ, έριξε άγκυρα στη διοργάνωση. Θα έχει να λέει προφανώς για τις κραυγαλέες ευκαιρίες εντός έδρας. Συνεχίζει, όμως, την ευρωπαϊκή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, με την προσοχή πλέον να έχει στραφεί στην αυριανή κλήρωση της φάσης των ομίλων.

Με αμυντικούς προσανατολισμούς παρουσιάστηκε η ομάδα του Τόμας Ντολ μέσα στη «φωλιά» του Άγιαξ. Όπως και στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ, έτσι και στον επαναληπτικό, ο Γερμανός προπονητής συγκέντρωσε αρκετούς παίκτες στον άξονα, με τους δέκα εξ αυτών να περιμένουν τους Ολλανδούς πίσω από το χώρο του κέντρου. Οι πρωταθλητές μας, επένδυσαν στην πίεση και στα κλεψίματα της μπάλας ώστε με γρήγορη εκδήλωση επιθέσεων να φανούν απειλητικοί.

Διαβάστε επίσης: Γιουρόπα Λιγκ: Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας ο ΑΠΟΕΛ, μαθαίνει αντίπαλους

Με εξαίρεση όμως μία φάση στο 2ο μόλις λεπτό, από εκεί και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο. Ήταν έκδηλη η αδυναμία ανταλλαγής περισσότερες από δύο-τρεις φορές της μπάλας, με παίκτες που χαρακτηρίζονταν κλειδιά, να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καλό στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης. Το στατιστικό στο πρώτο μέρος που έλεγε πως οι γαλαζοκίτρινοι επιχείρησαν να ανταλλάξουν 104 φορές την μπάλα, βρίσκοντας συμπαίκτη τις μισές, λέει προφανώς αρκετά.

Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, αν και αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα οι γαλαζοκίτρινοι, κάτι που έδωσε στον αντίπαλο να έχει τη συντριπτική κατοχή, δεν επέτρεψαν στον «Αίαντα» να τους «σφυροκοπήσει» ή να «κατασκηνώσει» στην περιοχή.  Σε μόλις δύο φάσεις είχε καρδιοχτυπήσει ο Βιντ Μπέλετς, αλλά σε μία εξ αυτών παραβιάστηκε η εστία του, μετά από εκτέλεση στατικής φάσης και κεφαλιά του Έντσον Αλβάρες. Ένα γκολ που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφύγουν εάν υπήρχε σαφώς μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μαρκαρίσματα.

Διαβάστε επίσης: Πετρίδης: «Ακόμα ρωτούν για τον Ιωάννου, από αύριο τα λέμε με τον Ντολ»

Από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε τίποτα απολύτως να χάσει, αφού η πρόκριση πλέον βρισκόταν στα πόδια των νταμπλούχων Ολλανδίας, όφειλε στο δεύτερο μέρος να ανεβάσει λιγάκι πιο ψηλά τις γραμμές, αναζητώντας πιο ορθολογικά τον δρόμο ώστε να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Αντρέ Ονάνα. Ένα γκολ, εξάλλου, χρειαζόταν για να φέρει το ματς στα ίσα και να πάρει το εισιτήριο στα χέρια του. Βρισκόταν, δηλαδή, στο κόλπο της πρόκρισης. Όσο κι αν προσπάθησε, όμως, όσες αλλαγές και να επιχείρησε ο Τόμας Ντολ, δεν τα κατάφερε. Μάλιστα, μάζεψε την μπάλα για δεύτερη φορά από το πλεκτό του, δέκα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου και κάπου εκεί, το όνειρο έσβησε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ