aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το νόμισμα με τις δύο όψεις

ΑΠΟΕΛ: Το νόμισμα με τις δύο όψεις

Στις δύο συναπτές ισοπαλίες του ΑΠΟΕΛ σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα των πλέι οφ μέσα στο ΓΣΠ, υπάρχουν δύο διαφορετικές αναγνώσεις. Εννοείται πως αναλόγως από τα ποια επιλέγει ο καθένας, προσδιορίζει αυτομάτως την τοποθέτησή του μετά το 0-0 με την Πάφος FC.

Η μία αντανακλά εν πολλοίς στην έκφραση «φασούλι, φασούλι, γεμίζει το σακούλι». Μπορεί να μην κέρδισε, αλλά τουλάχιστον δεν ηττήθηκε σε άλλο ένα 90λεπτο με διακυμάνσεις στην απόδοση και λίγες επικίνδυνες φάσεις. Στην αγωνιστική κοιλιά που φαίνεται ότι έχει και με τις σοβαρές απουσίες ποδοσφαιριστών που εξακολουθούν να τον ταλαιπωρούν, με πιο σημαντική του Μοχάμεντ Μπεν, δεν λύγισε. Επίσης, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στην αυριανή αναμέτρηση με της ΑΕΚ με τον Άρη, ομάδες που τον κυνηγούν, ο ΑΠΟΕΛ παραμένει για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας, οδηγήθηκε στη διακοπή  λόγω εθνικών ομάδων με ηρεμία και πρωτίστως, πάει ντέρμπι που ακολουθεί στην «Αρένα», με άλλον αέρα και πιο γεμάτη φαρέτρα.

Η δεύτερη ανάγνωση εκπορεύεται από την αίσθηση ότι ενδεχομένως οι φτωχές εμφανίσεις και οι ισοπαλίες να μην αρκούν για να στεφθεί πρωταθλητής. Ότι, δηλαδή, οι δύο αποτυχημένες προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ να καρπωθεί το τρίποντο, κάτι που παρεμπιπτόντως καταγράφεται για δεύτερη μόλις φορά και πρώτη μετά την απόλυση του Σωφρόνη Αυγουστή, στέλνουν μηνύματα. Τα …γάλατα, ελλοχεύει ο κίνδυνος, να σφίξουν επικίνδυνα. Γιατί, εκτός από το ματς που έπεται με την ΑΕΚ στη Λάρνακα, στον πρώτο γύρο της β΄φάσης υπάρχει το εξαιρετικά δύσκολο εμπόδιο του Άρη στο Στάδιο «Αλφαμέγα» και ενδιάμεσα, το 90λεπτο με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ.

Το πιθανότερο είναι ότι η πραγματικότητα μπορεί να βρίσκεται κάπου ανάμεσα. Η μία ανάγνωση, ουσιαστικά, συμπληρώνει την άλλη. Ο φετινός ΑΠΟΕΛ, δίνει την αίσθηση ότι –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- -είναι και τα δύο μαζί. Μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, αλλά και να εγκλωβιστεί από μόνος του. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ενός νομίσματος που έχει την ίδια αξία, είτε το κοιτάξεις από την «κορώνα» , είτε από τα «γράμματα» και κυρίως, όταν έρθει η ώρα να το εξαργυρώσεις.

«Σίγουρα είναι ωραίο να κερδίζεις αλλά αυτό το μίνι πρωτάθλημα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο. Ανεβαίνει η πίεση, όλες οι ομάδες είναι καλές. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε, βλέπουμε μόνο παιχνίδι με παιχνίδι», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ