aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το μονοπάτι των ονείρων του

ΑΠΟΕΛ: Το μονοπάτι των ονείρων του

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα το σκηνικό στα προκριματικά του Champions League, αφού από βδομάδα σε βδομάδα ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα. Στη Βουλγαρία, η Λουντογκόρετς κατέκτησε τον τίτλο (τερματίζοντας ένα βαθμό μπροστά από την ΤΣΣΚΑ) για όγδοη σερί σεζόν. Αυτή η εξέλιξη έριξε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο γκρουπ των «αδυνάτων», η οποία τοποθετήθηκε στην κορυφή του γκρουπ των «unseeded».

Οι υπόλοιπες εννέα «αδύνατες» ομάδες που ενδεχομένως (και εφόσον προκριθούν από τον 1ο προκριματικό γύρο) είναι: Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Ντάντολκ (Ιρλανδία), Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο), Σκέντιγια (Σκόπια), TNS (Ουαλία), Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία).

Μαζί με τον ΑΠΟΕΛ στο γκρουπ των «ισχυρών» βρίσκονται: Σέλτικ (Σκωτία), Κοπεγχάγη (Δανία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία), Αστάνα (Καζακστάν), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Καραμπάχ (Αζερμπαϊζάν), Μάριμπορ (Σλοβενία) και ο Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) του Μιλόγεβιτς.

Ως γνωστόν, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου (για τον 1ο και τον 2ο προκριματικό γύρο) και ο ΑΠΟΕΛ θα γνωρίζει ποια ομάδα θα βρει στον δρόμο του. Τα πολύ δύσκολα (εφόσον περάσει από τον 2ο προκριματικό) για τους γαλαζοκίτρινους θα βρίσκονται στον 3ο προκριματικό, εκεί όπου θα τον περιμένουν κάποιος εκ των Άγιαξ, Σέλτικ, Κοπεγχάγη, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Αστάνα. Ή μήπως όχι; Ναι, υπάρχει και αυτό το σενάριο.

Αν αποκλειστούν δύο από τις ομάδες αυτές στον 2ο προκριματικό γύρο, έστω κι αν δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί στο γκρουπ των «ισχυρών». Η Λουντογκόρετς με 27.000 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή του γκρουπ των «αδυνάτων» στον 3ο προκριματικό γύρο και ο ΑΠΟΕΛ με 25.000 την ακολουθεί.

Επομένως αν κάποια ομάδα από τις Άγιαξ, Σέλτικ, Κοπεγχάγη, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Αστάνα πέσει θύμα έκπληξης, οι γαλαζοκίτρινοι θα μετακομίσουν στο γκρουπ των «seeded» και θα έχουν για αντίπαλο κάποια ομάδα από το γκρουπ των «αδυνάτων». Για να βγάλετε όμως κι εσείς μόνοι σας τα δικά σας συμπεράσματα, πάμε να δούμε πώς είναι διαμορφωμένα τα τρία γκρουπ των προκριματικών του Champions League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ