aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το… μέσο για το «limit up» των παικτών και το «ζεστό» χρήμα

ΑΠΟΕΛ: Το… μέσο για το «limit up» των παικτών και το «ζεστό» χρήμα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Μεγάλη συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γύρω από ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και περί ενδιαφέροντος από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Τα ονόματα των Μούσα Αλ-Τάαμαρι, Λούκας Σόουζα, Νικόλα Ιωάννου ακούστηκαν έντονα στο μετεγγραφικό παζάρι, υπήρχε ένα φιλολογικό ενδιαφέρον για τους αυτούς τους τρεις παίκτες, αλλά τίποτε περισσότερο.

Το επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου των «γαλαζοκιτρίνων» Νεκτάριος Πετεβίνος, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις. «Υπήρξαν προτάσεις όχι σε γραπτή μορφή, αλλά δεν μας ικανοποιούσαν», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Η Κύπρος μέχρι και στην 9η θέση στην Ευρώπη!

Η απόφαση των πρωταθλητών να μην (ξε)πουλήσουν κρίνεται με τα υφιστάμενα τωρινά δεδομένα ορθή. Κι αυτό γιατί η δεδομένη συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Γιουρόπα Λιγκ, δίνει την ευκαιρία στους παίκτες που προαναφέραμε καθώς επίσης και στους συμπαίκτες τους να ανεβάσουν την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι αγώνες με Σεβίλλη, Καραμπάχ και Ντουντελάνζ θα διεξάγονται υπό το βλέμμα αρκετών σκάουτερ και εφόσον η ομάδα πηγαίνει καλά, αυτομάτως θα πηγαίνουν καλά και οι παίκτες. Τότε είναι που δεν θα αργήσει η ώρα που στα γραφεία του «Parimatch Αρχάγγελος»,  θα φτάσουν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ποσότητα, ποιότητα και πληρότητα…

Τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος μιλούν από μόνα τους για τις πιθανότητες που έχει ο ΑΠΟΕΛ να πουλήσει παίκτες του και να βάλει στο ταμείο του αρκετό χρήμα. Τόμας ντε Βινσέντι – Αλ Σαμπάμπ (1.8 εκατομμύρια ευρώ), Καρλάο – Τορίνο (500 χιλιάδες ευρώ), Πιέρος Σωτηρίου – Κοπεγχάγη (2,5 εκατομμυρία ευρώ), Λορέντζο Εμπεσίλιο – Ερυθρός Αστέρας (650 χιλιάδες ευρώ), Ρόλαντ Σάλαΐ – Φράιμπουργκ (4,5 εκατομμύρια ευρώ)*, Μίκαελ Ποτέ – Αντάνα Ντεμίρσπορ (250 χιλιάδες ευρώ)**, είναι οι περιπτώσεις από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι σήμερα.

*Το ποσό που γράφτηκε σε Γερμανία, Ιταλία και Ουγγαρία δεν επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη. Πιθανόν, το συγκεκριμένο ποσό να αφορά όλα τα μέρη της συμφωνίας και όχι το κέρδος που θα βάλει στο ταμείο του ο ΑΠΟΕΛ.

**Το ποσό δεν επιβεβαιώθηκε από πλευράς «γαλαζοκιτρίνων». Το νούμερο γράφτηκε από την τουρκική ιστοσελίδα «fotomac.com.tr», η οποία είχε επιβεβαιωθεί λίγες μέρες μετά για τη μετεγγραφή του έμπειρου επιθετικού από το Μπενίν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ