aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το μεγάλο παράσημό του!

ΑΠΟΕΛ: Το μεγάλο παράσημό του!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πέρασε τα τέσσερα πρώτα τεστ απέναντι σε ΑΕΛ, Παραλίμνι, Δόξα και Νέα Σαλαμίνα, καταγράφοντας συντελεστή τερμάτων 11-2. Είναι η μοναδική ομάδα που μετρά το απόλυτο. Και μάλιστα, έχοντας τρία παιχνίδια λιγότερα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς. Υπέρμετροι πανηγυρισμοί πάντως δεν παρατηρήθηκαν στον ΑΠΟΕΛ, παρά την εκκίνηση με «χίλια».

Και αυτό, δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική ισχύ των αντιπάλων, αλλά με τη συνολική απόδοση. Στο αυριανό και ομολογουμένως πιο ζόρικο ματς στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, όμως, εκείνο που θα μετρήσει και μάλιστα… κουβαλά ένα πακέτων θετικότατων προεκτάσεων, είναι μόνο η νίκη. Τα υπόλοιπα έπονται.

Η έκβαση του επικείμενου 90λεπτου στο ΓΣΠ έχει ξεχωριστή σημασία, αφού η αντίπαλος αποτελεί για τον ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια πάρα πολύ ψηλό εμπόδιο. Τις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις στο ΓΣΠ (πρωτάθλημα-κύπελλο), μονάχα μία φορά πανηγύρισε τη νίκη (21/01/18, 3-1) κάτι που αυτομάτως δεικνύει αρκετά. Επομένως, μια ενδεχόμενη επιτυχία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στη γενικότερη πορεία προς τη διατήρηση των σκήπτρων για όγδοη διαδοχική σεζόν, προσμετρώντας και τη δυναμική της ΑΕΚ, παρά το χλομό της ξεκίνημα.

Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, θέλει να αντλήσει επιπρόσθετη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Να μπει αποφασιστικά στα πρώτα μέτρα του αγωνιστικού… Γολγοθά με συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη. Από αύριο, υπενθυμίζουμε, έως τις 10 Νοεμβρίου, δηλαδή σε διάστημα εννέα ημερών, θα μετρήσει δυνάμεις με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα, ενώ ενδιάμεσα δίνει κρίσιμο παιχνίδι με την Καραμπάχ.

Το τελευταίο πράγμα που θέλουν στον ΑΠΟΕΛ είναι να καλύψει ένα γκρίζο σύννεφο την ομάδα ενόψει του βουνού που θα ανέβει και πολύ περισσότερο, του «τελικού» της Πέμπτης εκ νέου στο στάδιο της πρωτεύουσας με την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν.

Ενδεχόμενη νίκη με την ΑΕΚ, θα αποτελέσει πολύ καλή ψυχολογική «ένεση», ενισχύοντας συνάμα την πίστη για το φετινό έμψυχο δυναμικό. Το εν λόγω κομμάτι, ασφαλώς και είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αν μη τι άλλο, ο Θρύλος θα… πάρει πάνω του και θα αρχίσει την προετοιμασία ενόψει του 90λεπτου με την Καραμπάχ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας τη μέγιστη ώθηση.

Επιπλέον, η αυριανή αποστολή είναι σημαντική και για τον Τόμας Ντολ, ένας άνθρωπος που πρόλαβε να μας δείξει το πόσο παθιασμένος είναι με το ποδόσφαιρο. Τρεις σχεδόν μήνες μετά το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην προπονητική του καριέρα, λοιπόν, δίνει σοβαρό τεστ. Ο Γερμανός γνωρίζει πολύ καλά, πως άρχισε να κρίνεται πιο αυστηρά για τις επιλογές και τον τρόπο αγωνιστικής προσέγγισης. Οπότε, τέτοια 90λεπτα είναι ικανά να τον ισχυροποιήσουν στον (ηλεκτρικό) πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ