aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ, το μεγαλείο σου δεν έχει ταβάνι!

ΑΠΟΕΛ, το μεγαλείο σου δεν έχει ταβάνι!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η χθεσινή μέρα, 23 Αυγούστου 2017, πέρασε ως άλλη μια ημερομηνία στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ που είναι ήδη γραμμένη με ολόχρυσα γράμματα! Ναι, η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατάφερε μέσα στην «Έντεν Αρένα» να μετουσιώσει τη νίκη στο ΓΣΠ (2-0) σε πρόκριση για τέταρτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έβδομη συνολικά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία εννέα χρόνια. Ναι, ο Θρύλος… απέδρασε από ένα κατάμεστο γήπεδο με το 0-0 στις αποσκευές του απέναντι στη Σλάβια Πράγας και ασφαλώς, με τα εκατομμύρια ευρώ που εξαργυρώνει αυτομάτως με την πρόκριση στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (άνω των 15 εκατ. ευρώ).

Ναι, ο ΑΠΟΕΛ θα βρίσκεται στις 32 ομάδες που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση, μαθαίνοντας λίγο μετά τις 19:00 αντίπαλο. Διαχειρίστηκε ψες το αποτέλεσμα του πρώτου ματς με τον καλύτερο τρόπο και απογειώθηκε. Παρόλο που δοκιμάστηκε στο πρώτο μέρος, με απαράμιλλο σθένος και πάθος διατήρησε το μηδέν παθητικό και μάλιστα, εάν ήταν λίγο πιο προσεχτικός στην τελική πάσα, ιδιαιτέρως στο δεύτερο μέρος, θα μπορούσε να «κάρφωνε» μία φορά την μπάλα στο πλεκτό.

Όπως ακριβώς αναμενόταν (από τους πλείστους τουλάχιστον) άρχισε το ματς. Δηλαδή, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να βρουν τον δρόμο που οδηγεί προς την εστία του Βάτερμαν, φτάνοντας σε ένα γκολ. Ιδιαιτέρως με πλαγιοκοπήσεις και σέντρες στην περιοχή αναζήτησαν το τέρμα, ψάχνοντας κατά κύριο λόγο το κεφάλι του Φαν Μπούρεν (πήρε την  τελευταία στιγμή τη θέση του πρώτου σκόρερ της Σλάβια, Σκότα, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις) και έγιναν πιεστικοί στα πρώτα και τελευταία στάδια του πρώτου μέρους.

Στο πρώτο μισό του 90λεπτου, οι Τσέχοι αντάλλαξαν την μπάλα πετυχημένα 169 φορές από τις 228 που δοκίμασαν, σε αντίθεση με τους γαλαζοκίτρινους που είχαν τρέξει λιγότερα χιλιόμετρα (56.6 έναντι 58.5 των αντιπάλων) και αντάλλαξαν λιγότερες πάσες (134, οι 84 επιτυχημένες). Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Δώνη πιέστηκε και χρειάστηκε να τρέξει πολύ περισσότερο για να περιορίσει τους χώρους, έχοντας 40% κατοχή της μπάλας.

Με πείσμα, ψυχή και πάθος, όμως, οι πρωταθλητές μας αναχαίτισαν πολλές επιθέσεις των ερυθρόλευκων και σε όσες δεν τα είχαν καταφέρει, είχαν ως σύμμαχο την ετοιμότητα του Βάτερμαν και την αστοχία (κυρίως του Φαν Μπούρεν). Έψαξαν το κλέψιμο της μπάλας και την εκδήλωση γρήγορων επιθέσεων, αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό για να γίνουν επικίνδυνοι. Κατέγραψαν στο πρώτο μέρος μόλις 1 τελική έναντι 15 των γηπεδούχων. Κάτι που ασφαλώς δεικνύει πολλά.

Από τη στιγμή που με το 0-0 είχαν σφραγιστεί οι ενέργειες των μονομάχων, ο ΑΠΟΕΛ ασφαλώς δεν ήταν η ομάδα που καιγόταν στο δεύτερο μέρος. Και χωρίς να κάνει το φοβερό και τρομερό, κατάφερε να ισοζυγίσει το ματς, να εκδηλώσει πολύ περισσότερες επιθέσεις και συνάμα να δεχθεί πολύ λιγότερη πίεση σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, γράφοντας άλλη μια χρυσή σελίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ