aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Tο μαξιλαράκι και ο «εφιάλτης»

ΑΠΟΕΛ: Tο μαξιλαράκι και ο «εφιάλτης»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η αποστολή του ΑΠΟΕΛ πάει στην Αυστρία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, και, όπως είναι φυσικό, το μυαλό βρίσκεται στη διπλή αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου στο Champions League.

Για τους πρωταθλητές το φετινό ευρωπαϊκό οδοιπορικό είναι το πιο κρίσιμο απ’ όσα έχουν προηγηθεί και οι λόγοι έχουν αναλυθεί κατά κόρον. Αυτό από μόνο του, βέβαια, δεν εξασφαλίζει τίποτα στους γαλαζοκίτρινους, αφού τα πάντα θα κριθούν και θα απαντηθούν στο γήπεδο. Η πρόκληση είναι τεράστια για όλους: Τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές.

Το πέρασμα από το ευρωπαϊκό μονοπάτι για να βγει ο ΑΠΟΕΛ στη λεωφόρο (των ομίλων) είναι και δύσβατο και επικίνδυνο. Οι πρωταθλητές, μετά την κλήρωση, μπαίνουν από την αρχή στα δύσκολα αφού η Σλόβαν είναι άκρως επικίνδυνος αντίπαλος στα γαλαζοκίτρινα σχέδια. Ακόμα και η Σλόβαν να μην ήταν, ΑΙΚ και Ελσίνκι είχαν επίσης υψηλό βαθμό δυσκολίας. Όπως και να  ‘χουν τα πράγματα, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε και ο Νίκκι Παπαβασιλείου, «ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δίνουν τα χέρια για Άλεφ, το κόστος της μετεγγραφής

Κάποιοι θα πουν πως οι γαλαζοκίτρινοι έχουν το μαξιλαράκι που ακόμα κι αν αποκλειστούν τους στέλνει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς οι δυσκολίες και τα ζόρια θεωρούνται και είναι δεδομένα και στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Χώρια το ότι εκείνο που πρώτιστα ενδιαφέρει είναι το Champions League, καθώς εκεί βρίσκεται το κλειδί της μαύρης οικονομικής τρύπας.

Διαβάστε επίσης: Ο Πετρίδης ανακοίνωσε το τέλος του Μοράις, πρόταση για άλλο πόστο!

Μιας και ο λόγος για το μαξιλαράκι, να πούμε ακόμα πως αυτό θα αποδεικτεί υπερπολύτιμο εφόσον ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να φτάσει στον 3ο ή, ακόμα καλύτερα, στα πλέι οφ του Champions League. Εκεί δηλαδή όπου θα βρεθεί είτε ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa είτε απευθείας στους ομίλους (εάν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Champions League). Μια παρουσία που αν συντρέξουν και κάποιες άλλες προϋποθέσεις (π.χ. πώληση Αλ Τάαμαρι), θα ρεφάρουν τη ζημιά που παρουσιάζουν τα οικονομικά του ΑΠΟΕΛ. Σε διαφορετική περίπτωση, αποκλεισμός δηλαδή από τη Σλόβαν, θα ξυπνήσει ο περσινός εφιάλτης της Σούντουβα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ