aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το κουμπί του Μάγκλιτσα

ΑΠΟΕΛ: Το κουμπί του Μάγκλιτσα

Μία από τις άμεσες προτεραιότητες του Σωφρόνη Αυγούστη είναι να κερδίσει τάχιστα τους ποδοσφαιριστές, να τους εμπνεύσει και, ασφαλώς, να αντλήσει τα μέγιστα από αυτούς. Ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις με τη διοίκηση, είχε εκφράσει μάλιστα την άποψη ότι η ομάδα διαθέτει πάρα πολύ καλό ρόστερ, ικανό να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ένας εκ των παικτών που θα επενδύσει για την ευόδωση του εν λόγω στόχου δεν είναι άλλος από τον Άντον Μάγκλιτσα. Υπό τις οδηγίες του 44χρονου κόουτς στον Απόλλωνα ο Κροάτης επιθετικός… πυροβολούσε ασταμάτητα, αποτελώντας φόβο και τρόμο για κάθε τερματοφύλακα. Είχε βρει, δηλαδή, το «κουμπί» του. Οι δύο άνδρες κράτησαν επαφή, ακόμα και όταν ο 29χρονος στράικερ βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στην Κίνα και ακολούθως στην Τουρκία. Διατηρούν, εν ολίγοις, άριστες σχέσεις. Να μην ξεχνάμε ότι στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, ο Αυγουστή είχε έρθει στο ΓΣΠ για χάρη του Κροάτη.

Η ζωή τα έφερε έτσι, λοιπόν, να ξανασμίξουν, αυτή τη φορά σε άλλη ομάδα, προσδοκώντας αμφότεροι πως τούτη τη φορά θα πανηγυρίσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Κάτι που προφανώς λείπει και από τους δύο. Ο έμπειρος παίκτης ανέβασε κατακόρυφα ρυθμό, εντάχθηκε στο κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης και δεν βλέπει την ώρα που θα ριχθεί στη μάχη ώστε να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων στον ΑΠΟΕΛ.

Δεν χωρεί αμφιβολία πως η απόκτησή του αποτέλεσε μία από τις πιο «αστραφτερές» μετεγγραφές της θερινής περιόδου. Πρόκειται για αποδεδειγμένα ικανό επιθετικό, ο οποίος αναμένεται ότι «παρέα» με τους Γκιόργκι Κβιλιτάια και Λέο Νατέλ θα συνθέσουν ισχυρή επιθετική τριάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ