aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το… κουμπί «μεταμόρφωσης» του Ανουάρ

ΑΠΟΕΛ: Το… κουμπί «μεταμόρφωσης» του Ανουάρ

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στο… ντούκου πέρασε η εξαιρετική εμφάνιση του Ανουάρ στον κυριακάτικο αγώνα του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας. Ο Ισπανομαροκινός ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου. Τα «φώτα» όπως είναι λογικό έπεσαν σε Ενσούε και Γκάρνερ, τα γκολ των οποίων έκριναν την αναμέτρηση. Η αθόρυβη δουλειά όμως που έκανε εντός αγωνιστικού χώρου ο Ανουάρ, ήταν κάτι περισσότερο από καθοριστική.

Παράλληλα δεν είναι μόνο η πολύ καλή εμφάνιση του, σε ένα παιχνίδι με όχι και τόσο υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά η συνολικότερη παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια. Με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο της ομάδας ο 26χρονος έχει καταφέρει να ανεβάσει σταδιακά την απόδοση του και δείχνει να ξεδιπλώνει δειλά – δειλά τις ποδοσφαιρικές του αρετές.

Ποδοσφαιρικές αρετές τις οποίες είδαμε κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου, στην οποία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν εκ των διακριθέντων των πρασίνων της Αθήνας. Υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη, ο Ανουάρ πραγματοποίησε 17 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ως δανεικός από την Βαγιαδολίδ στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Στην πλειοψηφία των συμμετοχών αυτών ήταν εξαιρετικός. Γι’ αυτό άλλωστε και το «τριφύλλι» το περασμένο Καλοκαίρι έδωσε μάχη να τον κρατήσει στο ρόστερ του, μη βρίσκοντας όμως τη «χρυσή τομή» με την Ισπανική ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι στον ΑΠΟΕΛ δεν τον έχουμε δει να πιάνει τα περσινά ψηλά επίπεδα απόδοσης, ωστόσο ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει σε μια καταστροφική για τους γαλαζοκίτρινους χρονιά; Σε μια χρονιά που η συνολικότερη εικόνα της ομάδας της Λευκωσίας ήταν τραγική, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να επιτρέψει στον οποιοδήποτε να δείξει την αξία του.

Αυτό που θα πρέπει να πιστωθεί στον Ελλαδίτη τεχνικό των γαλαζοκιτρίνων είναι πως φαίνεται να έχει βρει το… κουμπί που «μεταμορφώνει» τον Ανουάρ. Δεν αποκλείεται δε αν ο Ισπανομαροκινός συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις, ο «Πούρσα» να θελήσει να τον διατηρήσει στο ρόστερ και στη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ