aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το κοντέρ γράφει 14-2-4 και πάει!

ΑΠΟΕΛ: Το κοντέρ γράφει 14-2-4 και πάει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να ελπίζει σε πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επιβάλλεται να ορθώσει γερό ανάστημα μέσα στο ΓΣΠ, πηγαίνοντας έτσι με μια καλή «προίκα» στην Ολλανδία, διεκδικώντας τις πιθανότητες που θα του αναλογούν στο «Άμστερνταμ Αρίνα» (28 Αυγούστου).

«Είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά μερικές φορές στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιθανά. Ο Άγιαξ είναι μεγάλη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε, θα κάνουμε τα πάντα», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε μετά τον θρίαμβο στο Αζερμπαϊτζάν ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντολ,  αναγνωρίζοντας προφανώς τις δυσκολίες που θα συναντήσουν οι παίκτες του απέναντι στους νταμπλούχους Ολλανδίας.

Ο Γερμανός, λοιπόν, παίρνει τα μέτρα του ώστε η ομάδα πρωτίστως να μη χάσει, γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα που έχει η παρτίδα της Τρίτης. Πιστεύει πως οι ποδοσφαιριστές του μπορούν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα· η νίκη ασφαλώς αποτελεί το επιθυμητό, αλλά κι η ισοπαλία, ειδικά με μηδέν παθητικό, δεν θα είναι άσχημη.

Ενίοτε, εξάλλου, ο ΑΠΟΕΛ είχε ως βατήρα εκτόξευσης το ΓΣΠ, προκαλώντας «σεισμικές» δονήσεις αρκετών Ρίχτερ στους αντιπάλους, με τη συμπαράσταση από τους οπαδούς του να είναι εκπληκτική. Για να αντιληφθείτε το πόσο απαιτητικός παρουσιάζεται εντός έδρας, ο πίνακας που παραθέτουμε λύνει κάθε απορία. Στις 20 τελευταίες αναμετρήσεις, δηλαδή από το καλοκαίρι του 2016 και εντεύθεν, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα Λιγκ, κέρδισε 14 φορές, σε 2 ματς έμεινε στην ισοπαλία ενώ σε μόλις 4 γνώρισε την ήττα.

Τον κέρδισαν δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που ακούν στο όνομα Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης, έχασε από την Αΐντχόφεν και προσφάτως από την Καραμπάχ. Ομολογουμένως, η… σφαλιάρα της περασμένης εβδομάδας μπορεί να μην είχε εν τέλει συνέπειες ένεκα της εμφάνισης στο Μπακού, αλλά αποτέλεσε γρατζουνιά σχετικά με τα εντός έδρας πεπραγμένα. Ίσως, όμως, αποδειχθεί αρκούντως διδαχτική ενόψει του αγώνα της Τρίτης.

Το άλλο αξιοσημείωτο που πηγάζει από τον πίνακα που παραθέτουμε είναι πως ο ΑΠΟΕΛ  δέχθηκε 16 τέρματα, ενώ στα 12 από τα 20 ματς διατήρησε ανέπαφη την εστία του, κάτι που δεικνύει αρκετά όσον αφορά στο πόσο καλά αποτελεσματικοί ήταν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Στόχος είναι να δουλέψουν, βεβαίως, πολύ καλά ανασταλτικά και στην προσεχή «καυτή» αναμέτρηση, διατηρώντας σε ρηχά επίπεδα επικινδυνότητας τους Ολλανδούς.

Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, επίσης, οι πρωταθλητές μας συνδύασαν την καλή ανασταλτική συμπεριφορά με το σκοράρισμα καθώς έστειλαν την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 36 ολόκληρες φορές. Δεν πανηγύρισαν γκολ μονάχα σε 3 παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ