aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το… κόλλημα των κομμένων

ΑΠΟΕΛ: Το… κόλλημα των κομμένων

Ανεξάρτητα από ό,τι έχει προηγηθεί στη μετεγγραφική περίοδο, από τη στιγμή που «κλειδώνει» το ρόστερ οι προπονητές δεν έχουν επιλογή. Είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν με τους παίκτες που έχουν και είναι μεγάλο προσόν αν μπορέσουν να πάρουν το μάξιμουμ από τον καθένα ξεχωριστά.

Στην περίπτωση του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος προσελήφθη προ εβδομάδας στη θέση του Σάββα Πουρσαϊτίδη, βρήκε στον ΑΠΟΕΛ δύο παίκτες που είχαν τεθεί εκτός πλάνου, αλλά τελικά παρέμειναν.

Ο λόγος για τους Ντιεμερσί Εντονγκαλά και Μάριους Λουντεμό. Στόχος του Κύπριου τεχνικού είναι να… κολλήσει ξανά τους κομμένους και να πάρει ό,τι θετικό μπορεί από αυτούς.

Ο Εντονγκαλά ελάχιστα έδωσε κατά την περασμένη σεζόν, γεγονός που βάσει βιογραφικού και (κυρίως) κασέ μεγάλωσε το αρνητικό κλίμα εις βάρος του. Κατά τα φιλικά του καλοκαιριού έδειχνε χαμένος στη μετάφραση, πιθανόν και επειδή ήξερε πως βρίσκεται κάπου που δεν τον θέλουν. Έμεινε στον ΑΠΟΕΛ επειδή δεν μπορούσε να σπάσει το υψηλό συμβόλαιό του σε συνδυασμό με το ότι δεν βρήκε άλλη ομάδα που να ικανοποιεί τα «θέλω» του.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί ο Αυγουστή να πάρει κάτι θετικό από τον Κονγκολέζο εξτρέμ. Πρόκειται ασφαλώς για την πιο δύσκολη αποστολή του.

Αναφορικά με τον Λουντεμό, στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην ομάδα της Λευκωσίας, με τα καλά και τα άσχημά του, δεν ενθουσίασε ποτέ με την απόδοσή του. Εξ ου και βρέθηκε κοντά στην πόρτα εξόδου.

Παρέμεινε τελικά, αλλά θα πρέπει να παλέψει για να κερδίσει θέση από τους Μουρτάζ Νταουσβίλι και Λούκας Σόουζα, οι οποίοι αναμένεται να «καπαρώσουν» τις δύο θέσεις των χαφ στο κέντρο. Σίγουρα, όμως, σε μια σεζόν θα έρθει η ώρα που θα παραστεί ανάγξη να μπει στο γήπεδο και ο Αυγουστή θα τον χρειαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ