aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το κοινό στοιχείο στις τέσσερις θητείες του Αυγουστή και οι πρεμιέρες του

ΑΠΟΕΛ: Το κοινό στοιχείο στις τέσσερις θητείες του Αυγουστή και οι πρεμιέρες του

Ζυγώνει η ώρα για το ντεμπούτο του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Ο Κύπριος τεχνικός μετά τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ οδηγεί τρίτη ομάδα στην προπονητική του καριέρα. Στόχος να φέρει εις πέρας το έργο που του ανατέθηκε από τον Πρόδρομο Πετρίδη και τη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων. Ποιος; Μα, φυσικά, να επαναφέρει τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Το κοινό σημείο στην προπονητική πορεία του Σωφρόνη Αυγουστή είναι πως ουδέποτε δεν ανέλαβε ομάδα από την αρχή ποδοσφαιρικής σεζόν. Η πρώτη θητεία του 44χρονου τεχνικού άρχισε στις 11 Δεκεμβρίου 2016 και ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου 2019.

Ένα μήνα και κάτι μέρες μετά, η διοίκηση Νίκου Κίρζη έδωσε απολυτήριο στον Ιβάν Βουκομάνοβιτς και επαναπροσέλαβε τον Σωφρόνη Αυγουστή στις 4 Οκτωβρίου. Η δεύτερη θητεία του Κύπριου τεχνικού στους γαλάζιους της Λεμεσού έληξε στις 12 Νοεμβρίου 2020, με την ΑΕΚ να του δίνει τα «κλειδιά» δώδεκα μέρες αργότερα! Παρά το καλό ξεκίνημα και τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν ο Αυγουστή αποχώρησε πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή αναλαμβάνει τον ΑΠΟΕΛ μετά την απόλυση του Σάββα Πουρσαϊτίδη και ετοιμάζεται για την τέταρτη πρεμιέρα της προπονητικής του θητείας. Ο απολογισμός του στις προηγούμενες τρεις, είναι δύο νίκες και μία ήττα.

Έχοντας υπό τις οδηγίες του τον Απόλλωνα κέρδισε 4-1 τον Άρη, στις 11 Δεκεμβρίου 2016 και στις πρώτες του δηλώσεις δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προκάτοχό του Πέδρο Εμάνουελ και τους συνεργάτες του για την παρουσία τους στον Απόλλωνα. «Συγχαρητήρια στους Πέδρο, Τζιλ και Ρούι, έκαναν καλή δουλειά τους τελευταίους 18 μήνες στο Κολόσσι και είμαι τυχερός που όταν ανέλαβα την ομάδα ήξερα τα βασικά. Όσον αφορά στο παιχνίδι, είχαμε καλές τοποθετήσεις, καλό ρυθμό, πετύχαμε τέσσερα γκολ και αυτή η νίκη αξίζει στους παίκτες. Συνεχίζουμε και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Καλή συνέχεια στον Άρη που είναι καλή ομάδα, με καλό προπονητή», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των κυανόλευκων της Λεμεσού.

Αντίπαλος του Απόλλωνα στην επιστροφή του Σωφρόνη Αυγουστή ήταν ο Ολυμπιακός, στις 6 Οκτωβρίου 2019. Οι γαλάζιοι με δύο γκολ του Γιάννη Γιαννιώτα και ένα του Εμίλιο Σελάγια επικράτησαν με 3-1 των μαυροπράσινων.

Αντίθετα, το ντεμπούτο του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο της ΑΕΚ δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Οι Λαρνακείς ηττήθηκαν 2-0 από την ΑΕΛ για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Coca – Cola και αποκλείστηκαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ