aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το καμπανάκι άρχισε να χτυπά κι αμυντικά

ΑΠΟΕΛ: Το καμπανάκι άρχισε να χτυπά κι αμυντικά

Από τις 28 Αυγούστου, όταν έδωσε το πρώτο παιχνίδι στις εγχώριες διοργανώσεις μέχρι το τελευταίο κατά το περασμένο έτος στις 22 Δεκεμβρίου, ο ΑΠΟΕΛ είχε αναγκαστεί να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας, 6 μόλις φορές σε 17 συνολικά ματς.

Σε 11 εξ αυτών, μάλιστα, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να συνδεθεί με το πλεκτό του. Σε διάστημα 4 μηνών, εν ολίγοις, ούτε με αίτηση δεν δεχόταν τέρμα, με το μέσο όρο ανά αγώνα να ανέρχεται στο 0,3!

Παρά το γεγονός πως με το πέρας της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ, εξακολουθεί να διατηρεί την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (14), σε καμία περίπτωση οι επιδόσεις στο ανασταλτικό σκέλος δεν είναι οι ίδιες. Παρουσιάζουν εν ολίγοις πτώση. Κατά το 2023 έως το πρόσφατο 90λεπτο με την Ομόνοια, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κλήθηκε να δώσει 14 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μέσα σε 2,5 μήνες, λοιπόν, δέχθηκε 13 γκολ.

Με αυτό, ασφαλώς, δεν σημαίνει πως η κατάσταση είναι τραγική. Ωστόσο, παρουσιάζεται πολύ πιο ευάλωτος αμυντικά, με τους αντιπάλους να προκαλούν ευκολότερα ρήγματα στη γαλαζοκίτρινη οπισθοφυλακή. Και εννοείται, θα μπορούσε να δεχθεί περισσότερα. Στα 10 τελευταία παιχνίδια, η ομάδα της Λευκωσίας διατήρησε το μηδέν παθητικό 3 φορές.

Η σημασία της άψογης αμυντικής λειτουργίας για τις ομάδες που «τρέχουν» για την κατάκτηση του τίτλου είναι τεράστια. Να μην ξεχνάμε ότι από τη σεζόν 2007-08, όταν δηλαδή στη ζωή του κυπριακού ποδοσφαίρου μπήκαν τα πλέι οφ, στους 14 από τους 15 μαραθωνίους που ολοκληρώθηκαν, το αστραφτερό τρόπαιο σήκωσε 9 φορές το σύνολο που δέχθηκε τα λιγότερα γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ