aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το έκανε, όπως αυτός μονάχα ξέρει!

ΑΠΟΕΛ: Το έκανε, όπως αυτός μονάχα ξέρει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο ΑΠΟΕΛ χθες βράδυ. Με πέναλτι του Ούρος Μάτιτς (12΄) και κεφαλιά του Γιώργου Μερκή μετά από εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Σέρβου (43΄), κέρδισε με 2-0 την Ντουντελάνζ στο «Ζοσί Μπαρτέλ» και σε συνδυασμό με την ήττα της Καραμπάχ στην Ανδαλουσία από τη Σεβίλλη (0-2), απογειώθηκε αυτομάτως για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε στη φάση των ομίλων, «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση και παραλλήλως, πέρα από μία ντουζίνα εκατομμύρια, με την προοπτική ασφαλώς να γίνουν πολύ περισσότερα στη συνέχεια. Ο ΑΠΟΕΛ θα συμμετάσχει στα νοκ-άουτ των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ για τρίτη φορά. Τη σεζόν 2011/12, όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης) και πέντε χρόνια μετά, έφτασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ (αποκλείστηκε από την Άντερλεχτ). Δηλαδή, όποτε περνά από όμιλο, πάει τουλάχιστον άλλο ένα βήμα πιο κάτω, κάτι που εύχονται την ομάδα να επαναληφθεί άλλη μια φορά!

Οι περίπου 600 ΑΠΟΕΛίστες που βρέθηκαν ψες στο Λουξεμβούργο και βεβαίως, όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα από την τηλεόραση, πανηγύρισαν μια τεράστια πρόκριση και πλέον αδημονούν για την κλήρωση και τους αγώνες τον ερχόμενο Φεβρουάριο (20 και 27).

Το κουβάρι του αγώνα ξετυλίχθηκε, από τα αρχικά κιόλας λεπτά, ιδανικά για τον ΑΠΟΕΛ. Εκτός από την κατοχή της μπάλας και τις κερδισμένες μονομαχίες, η ομάδα του Τόμας Ντολ ευτύχησε στην παρθενική φορά που μπήκε στο «αντίπαλο» κουτί, να κερδίσει πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μάτιτς (12΄). Και θα μπορούσε να «παγώσει» την αντίπαλο πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, εάν η μπάλα δεν ακουμπούσε στα ακροδάχτυλα του Ζουμπέρ και σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι. Η αλήθεια είναι πως οι πρωταθλητές μας, από το 24΄ έως το 40΄, οπισθοχώρησαν. Και αυτό ένεκα της αδυναμίας να κρατήσουν μπάλα, χάθηκε η συνοχή και πρωτίστως η συγκέντρωση. Η Ντουντελάνζ απείλησε, έχοντας ως πιο κραυγαλέα ευκαιρία το δοκάρι σε σουτ του Στολζ στο 34΄. Σταδιακά και ιδιαίτερα προς το φινάλε του 45λέπτου, ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και «χτύπησε» άλλη μια φορά. Μετά από εκτέλεση στατικής φάσης, με κεφαλιά του Μερκή (43΄) πήρε σοβαρό προβάδισμα, ενισχύοντας αυτομάτως τις πιθανότητες νίκης.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του «μαέστρου» Γερμανού προπονητή δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα. Με εξαίρεση το δοκάρι σε σουτ του δαιμόνιου Σινάνι (84΄), από εκεί και πέραν ήλεγξαν τον ρυθμό. Είχαν ψυχραιμία και υπομονή, χάνοντας μάλιστα μοναδική ευκαιρία με τον Αλ Τάαμαρι (72΄) για να πετύχουν και τρίτο γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ