aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΑΠΟΕΛ: Το… διπλό ταλέντο έφερε… μισή πρόκριση

ΑΠΟΕΛ: Το… διπλό ταλέντο έφερε… μισή πρόκριση

TOY MAΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ίσως κάποιοι να μην πίστευαν ότι το ΑΠΟΕΛ θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Europe cup, πριν από την έναρξη των αγώνων για τον 7ο όμιλο από τη στιγμή που η ομάδα, έμπαινε σε αυτούς τους (πάντα) δύσκολους αγώνες, σχεδόν ανέτοιμη αγωνιστικά, με ολιγοήμερη προετοιμασία, αλλά και με ένα μόνο επίσημο παιχνίδι, εκείνο με την ΑΕΚ για το Σούπερ-καπ.

Μετά όμως το πέρας της 4ης αγωνιστικής, οι γαλαζοκίτρινοι είναι τόσο κοντά στο να περάσουν στην επόμενη φάση και ειδικά μετά την επίτευξη του διπλού στόχου στο παιχνίδι της Τετάρτης με τη Μπαρτούβιτσε! Ως γνωστόν, το συγκρότημα του Τζίμη Κουστένη, επικράτησε με 99-90 σε βάρος των Τσέχων, καλύπτοντας έτσι και τη διαφορά των 5 πόντων με την οποία είχε χάσει στο εκτός έδρας παιχνίδι!

Ήταν το παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο “Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία”. Ένα… τρελό παιχνίδι όπως είχε εξελιχθεί και αυτό αποδεικνύεται τόσο από το ψηλό σκορ, όσο και από τις διακυμάνσεις που είχε αυτό.

Πλέον το ΑΠΟΕΛ, επιβάλλεται να επιβληθεί της Σαουλιάι, στο παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης (17/11, 19:00), που ναι μεν είναι η πιο αδύνατη ομάδα στον όμιλο (έχει 0-4 απολογισμό νικών-ηττών) αλλά που δεν παύει να είναι επικίνδυνη ειδικά αν δεν προσεχθεί.

Αν γίνει το… 3-2 στο παιχνίδι με τους Λιθουανούς, το ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί πολύ κοντά στη 2η θέση. Αλλά ακόμη και να μην τερματίσει σε αυτήν στο τέλος, κατά ποσοστό 90% και βάλε, θα συγκαταλεχθεί μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων ομάδων που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων, άρα θα είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση!

Το ΑΠΟΕΛ, πήρε μιαν δίκαιη νίκη στο παιχνίδι της Τετάρτης. Ο Τζίμης Κουστένης μίλησε για επιθετικό ταλέντο της ομάδας του, που ήδη απέδειξε ότι έχει και ανασταλτικό ταλέντο. Ήταν λοιπόν το… διπλό ταλέντο που έφερε τη μισή πρόκριση, που θα ήταν… στο κάτι παραπάνω, αν δεν χανόταν άδικα το παιχνίδι της προηγούμενης Τετάρτης με τη Σμόκι…

Ωστόσο, το Σάββατο (12/11, 16:30) υπάρχει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για την κανονική περίοδο και η σκέψη όλων στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο, είναι στραμμένη σε αυτό το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τους (απρόβλεπτους) γαλάζιους της Λεμεσού…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ