ΑΠΟΕΛ: Το δικό τους «μνημόνιο»

Η δυσκολία που προκύπτει -επί της παρούσης- στις διαπραγματεύσεις έγκειται και σε αυτό το σοβαρό σκέλος, καθώς στόχος είναι κάθε νέο συμβόλαιο που αφορά μετεγγραφή να είναι μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ, οι δάφνες της κατάκτησης του τίτλου ανήκουν στο παρελθόν και προφανώς, το εν λόγω επίτευγμα δεν προσδιορίζει το μέλλον. Αυτό καθορίζεται από τις επιλογές, την προσπάθεια και την πολλή δουλειά. Και αν μιλάμε για ομάδα με υψηλούς στόχους, τότε όλα αυτά που θεωρούνταν δεδομένα, πρέπει εκ νέου να αποδειχθούν εντός αγωνιστικού χώρου. Μόνο ένας συμβιβασμός δεν υπάρχει μπροστά στον ΑΠΟΕΛ: Αποτυχία πρόκρισης σε όμιλο μίας εκ των δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.

Εδώ και καιρό έχουν καταλήξει για το πώς πρέπει να κινηθούν μετεγγραφικά, στοχεύοντας σε παίκτες που θα έρθουν και με το «καλημέρα» θα μπουν στα… βαθιά, δίνοντας την απαιτούμενη ποιότητα στις θέσεις που το σύνολο έχει ανάγκη. Επί της παρούσης και μετρώντας πλέον αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας, πέραν από τον πιτσιρικά Χρίστο Σιέλη, αναζητείται η «δυνατή» κίνηση στη μετεγγραφική σκακιέρα. Η παρέλαση ονομάτων συνεχίζεται, χωρίς να προκύπτουν ουσιαστικές εξελίξεις. Ακόμη και στη σίγουρη –κατά πολλούς- μετεγγραφή του Κέβιν Λαφράνς.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Ντομένικο Τέτι, καλείται να «κλειδώσει» σε πρώτη φάση τέσσερις… ψαγμένες λύσεις, γνωρίζοντας πως τα οικονομικά δεδομένα παραμένουν στενά ένεκα του ελλείμματος, με ανάλογες επιπτώσεις στο διαθέσιμο μπάτζετ της νέας σεζόν, που δείχνουν πως η ομάδα ακολουθεί το δικό της «μνημόνιο». Είναι λειτουργικά αναγκαίο να γίνει αυτό ώστε ο ΑΠΟΕΛ να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Άρχισε να… βράζει η μετεγγραφική μηχανή

Το απόθεμα είναι μείον ενώ τα όποια ευρωπαϊκά κονδύλια προέκυπταν άλλες χρονιές από τις υποχρεώσεις της ομάδας που αποτελούσαν εχέγγυο για ανοίγματα σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση του ρόστερ, φέτος δεν υπάρχουν. Οι εποχές, πλέον, άλλαξαν. Η τρύπα εκατομμυρίων, μαρτυρά ότι πρέπει να γίνει «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά της εταιρείας. Το μπάτζετ «ψαλιδίζεται» περίπου 30% και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η διοίκηση στα νέα συμβόλαια, με τις εντολές να είναι σαφείς στον Ντομένικο Τέτι.

Η δυσκολία που προκύπτει επί της παρούσης στις διαπραγματεύσεις έγκειται και σε αυτό το σοβαρό σκέλος. Το κάθε νέο συμβόλαιο που αφορά μετεγγραφή θα είναι μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα. Επίσης στην παράμετρο των νέων επιλογών, οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να προχωρήσουν σε επιλογές ποδοσφαιριστών που στόχο θα έχουν την παρουσία τους στο ρόστερ για την επόμενη τριετία, αλλά και με συμβόλαια χαμηλότερα των υφισταμένων. Άρα εκεί γεννάται και το στοίχημα της μισθολογικής «ισορροπίας» που επίσης πρέπει να τύχει της σωστής διαχείρισης.

Οι ιθύνοντες στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ και πολύ περισσότερο ο Πρόδρομος Πετρίδης, ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλο τι έκαναν για να βγει η λήξασα σεζόν. Γνωρίζουν πως, τουλάχιστον με τα υφιστάμενα δεδομένα, δεν μπορούν να καταβάλλουν 1.000.000 ευρώ τον μήνα για μισθούς σε υπαλλήλους.

ΜΕΣΩΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ