aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το δεύτερο πιο… χρυσό αστέρι του!

ΑΠΟΕΛ: Το δεύτερο πιο… χρυσό αστέρι του!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ, για τρίτη φορά στην ιστορία του πανηγυρίζει την πρόκριση στα νοκ-άουτ μίας εκ των δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, επικυρώνοντας προχθές το εισιτήριο με σπουδαία νίκη επί της Σεβίλλης στο ΓΣΠ. Ανεξαρτήτως αντιπάλων συνιστά αναμφίβολα τεράστια επιτυχία, με την ομάδα να διατηρεί το στάτους της, θέτοντας αυτομάτως τον πήχη πιο ψηλά. Με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, δηλαδή σύνολο 10 βαθμών, εξασφάλισε τη 2η θέση στον 1ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον, αναμένει την κλήρωση της Δευτέρας, κάνοντας όνειρα ενόψει της φάσης των «32» της διοργάνωσης.

Παρά τις δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αναμετρήσεις (Ντουντελάνζ 3-4, Σεβίλλη 0-1), στη συνέχεια αντεπιτέθηκε, καταγράφοντας μάλιστα επιδόσεις που φιγουράρουν στη 2η θέση των στατιστικών του, κάνοντας τις σχετικές συγκρίσεις των πεπραγμένων στα γκρουπ είτε του Γιουρόπα Λιγκ (4) είτε του Τσάμπιονς Λιγκ (4). Οι κορυφαίες, ασφαλώς, ήταν προ τριετίας, όπου στον 2ο όμιλο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης μάζεψε 12 βαθμούς (4-0-2), τερματίζοντας στην 1η θέση, μπροστά από Ολυμπιακό Πειραιώς, Γιανγκ Μπόις και Αστάνα.

Προφανώς, άλλο το Γιουρόπα Λιγκ και άλλο το Τσάμπιονς Λιγκ. Πέραν από την αίγλη και το πρεστίζ, ο βαθμός δυσκολίας είναι κατά πολύ πιο μεγάλος. Για παράδειγμα, η σεζόν 2011-12 γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία καθώς εξασφάλισε την πρωτιά και έφτασε ακολούθως μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίτευγμα που φαντάζει, αναμφίβολα, απλησίαστο για οποιαδήποτε ομάδα μας.

Πάμε πιο κάτω: Με το γκολ που σημείωσε προχθές ο Βούγιαντιν Σάβιτς, εκτός από καθοριστικό για την έκβαση του 90λεπτου και προφανώς αξίας 570.000 ευρώ (μπόνους νίκης), ανέβασε τον ΑΠΟΕΛ σε διψήφιο αριθμών τερμάτων στη φάση των ομίλων.

Ολοκλήρωσε τη διαδικασία των 6 αναμετρήσεων με 10 γκολ, επίδοση που ποτέ προηγουμένως δεν κατέγραψε στο σκοράρισμα, κάτι που προφανώς αντικατοπτρίζει πολλά. Αντιθέτως, μάζεψε 8 φορές την μπάλα από το δικό του πλεκτό, επίδοση που αποτελεί την τέταρτη καλύτερή του στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά έκοψε το νήμα του τερματισμού στη 2η θέση. Τις προηγούμενες 7 δοκιμασίες του στη φάση πάντοτε των ομίλων, εξασφάλισε 2 φορές την πρωτιά, 1 την 3η θέση και 4 φορές την τελευταία θέση.

Τι θα κάνει από εδώ και πέρα, αυτό θα φανεί στα δύο παιχνίδια τέλος Φεβρουαρίου. Εάν τη Δευτέρα η τύχη στη διαδικασία της κλήρωσης δεν του γυρίσει την πλάτη, τότε θα αναζητήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την υπέρβαση. Κάτι που παρεμπιπτόντως είχε πράξει και στις δύο προηγούμενες φορές που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στα νοκ άουτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ