aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το χτύπημα της κόμπρας!

ΑΠΟΕΛ: Το χτύπημα της κόμπρας!

Θέαμα δεν είχε μιας και οι ποδοσφαιριστές, μία στροφή πριν από το φινάλε της α΄φάσης, «ψήφισαν» αποχή. Ωστόσο είχε ένταση, πάθος, νεύρα, μπόλικες κίτρινες, δύο κόκκινες κάρτες κάρτα (45′ Χριστοδούλου / 90’+7 Ουρόσεβιτς) και στο τέλος κοντράστ συναισθημάτων! Το επεισοδιακό «συνέδριο» στο ντέρμπι κορυφής, φωτογράφισε αυτομάτως την ομάδα που θα αρχίσει από την πρώτη θέση τα πλέι οφ.

Τον ΑΠΟΕΛ, δηλαδή, που πήρε τη μεγάλη μάχη από τον Άρη με 1-0, πήρε προβάδισμα 3 βαθμών στη βαθμολογία, μένοντας παραλλήλως αήττητος στο ΓΣΠ (10-3-0). Ο αριθμός-κλειδί ήταν το «77». Το νούμερο του Εντονγκαλά, που στο 20ό λεπτό, μετά από άψογο κατέβασμα της μπάλας από τον Κβιλιτάια και πανέξυπνη πάσα του Βιγιαφάνιες, χάρισε στον ΑΠΟΕΛ σπουδαίο τρίποντο απέναντι σε έναν… εγκλωβισμένο Άρη, που δέχθηκε την πρώτη ήττα μετά από επτά σερί νίκες.

Χθες βράδυ, γενικώς, διεξήχθη ισορροπημένο παιχνίδι, που μπορεί να μην είχε την ποιοτική ομορφιά, είχε όμως όλα τα στοιχεία ενός δυνατού, παθιασμένου και αμφίρροπου ντέρμπι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του ΑΠΟΕΛ, διαδραμάτισε η αμυντική λειτουργία, η οποία έκλεισε σαν τανάλια και δεν άφησε τον αντίπαλο να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Την ίδια ώρα, ο Μπέλετς είχε τον πλήρη έλεγχο της εστίας του, με τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα να λέει «όχι» και στις τρεις φορές που χρειάστηκε, με τις επεμβάσεις στο 44΄ (Νίκολιτς) και στο 67΄(Μπέγκστον) να χαρακτηρίζονται σωτήριες.

Ο Σα Πίντο ξέρει τι παίκτες έχει και τους προσαρμόζει σε αυτά που έχει στο νου του. Έχει δεν έχει άστρο, ο Πορτογάλος διαθέτει την ικανότητα να… πηγαίνει τα ματς σύμφωνα με τα νερά τους, όποτε αυτό κρίνει αναγκαίο. Ο φετινός ΑΠΟΕΛ δείχνει μαγκιά, τσαμπουκά και πάθος. Σπάνιες θα είναι οι φορές που δεν θα συνυπάρξουν αυτοί οι παράγοντες που γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του. Εξαίρεση δεν αποτέλεσε βεβαίως το ψεσινό ντέρμπι. Ακόμα κι όταν εκεί που πιέστηκαν οι γαλαζοκίτρινοι, έβγαλαν αξιοζήλευτη αλληλοκάλυψη, επιστρέφοντας σε νικηφόρα τροχιά μετά από δύο σερί ισοπαλίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ