aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το χαστούκι πόνεσε (ίσως) περισσότερο και από πέρσι

ΑΠΟΕΛ: Το χαστούκι πόνεσε (ίσως) περισσότερο και από πέρσι

Η περσινή σεζόν ήταν δίχως αμφιβολία η χειρότερη στη σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ (και όχι μόνο…). Η κατάληξη της τρέχουσας, όμως, προσέφερε ακόμη πιο πικρό ποτήρι στους οπαδούς του, μα και στη διοίκησή του. Τα οφέλη της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκαν μέσα από τα «χέρια» τους σε μια σεζόν που τα είχαν περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Διότι η προοπτική για είσοδο σε μία από τρεις διοργανώσεις της UEFA θα ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ (από τον οποίον θα αρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του το ερχόμενο καλοκαίρι). Πλέον χρειάζονται τρεις προκρίσεις, κάτι που προϋποθέτει πανέτοιμη ομάδα το καλοκαίρι και φυσικά να συμβάλει και η κλήρωση ώστε να μην προκύψουν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Και πώς να μην το φυσούν και να μην κρυώνει όμως ο Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του; Κόντρα στα οικονομικά προβλήματα έγιναν μεγάλα ανοίγματα πριν από έναν χρόνο, κυρίως λόγω της προοπτικής των δύο εισιτηρίων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «βόμβες» που αντιστοιχούσαν σε πολλά μηδενικά, τύπου Κβιλιτάια, Οκριασβίλι, Μάγκλιτσα και Σόουζα, έσκαγαν η μία μετά την άλλη και ο θόρυβός τους ήταν εκκωφαντικός.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ ήθελε όσο ποτέ να πιάσουν τόπο οι δαπάνες μετεγγραφών και για πρώτη φορά στη μακρά πορεία του στα διοικητικά μπορούσε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση. Υπήρχαν δύο ευκαιρίες, με την Ανόρθωση (1-1) και την Πάφος FC (1-3), για να κλειδώσει το σεντόνι με τα αστέρια, αλλά έμειναν αμφότερες αναξιοποίητες. Γι’ όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, το χαστούκι (ίσως και να) πόνεσε περισσότερο ακόμη και από την περσινή κάκιστη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ