aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το buzzer beater… ήρθε κι έδεσε

ΑΠΟΕΛ: Το buzzer beater… ήρθε κι έδεσε

Το buzzer beater* του Φακούντο Σαμπάλα στο 90’+2 του προχθεσινού παιχνιδιού με την Πάφος FC στο ΓΣΠ (2-1), απέφερε πολλαπλά οφέλη για τον ΑΠΟΕΛ πέραν των τριών βαθμών. Εκτός του κύριου στοιχείου, ότι δηλαδή μειώθηκε η απόσταση από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα στους τέσσερις βαθμούς και ότι διατηρήθηκε στην προνομιούχα –λόγω Τσάμπιονς Λιγκ– δεύτερη θέση, «εξυπηρετήθηκαν» και άλλοι επιμέρους σκοποί για τους γαλαζοκίτρινους.

Κατ’ αρχάς, δόθηκε άμεση απάντηση μετά τα απανωτά χαστούκια από την Ανόρθωση σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με μια μεγάλη όπως εξελίχθηκε νίκη απέναντι σε πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Από το ναδίρ της περασμένης Τετάρτης, στο ζενίθ με γκολ στην εκπνοή του παιχνιδιού, που συνδυάζεται με αναπτέρωση ελπίδας τίτλου.

Κάτι που αποκτά και συμβολική αξία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι προχθές υπήρχε και η ιδιαιτερότητα της επιστροφής των οργανωμένων του ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά επί Κάρτας Φιλάθλου. Το ΓΣΠ είχε έντονο πορτοκαλί χρώμα, η ατμόσφαιρα ήταν πιο «ηλεκτρισμένη» από ποτέ τα τελευταία χρόνια και η νίκη-θρίλερ ήρθε και έδεσε με ξέσπασμα πανηγυρισμών μπροστά από το «σπίτι των πορτοκαλί», δηλαδή τη νότια κερκίδα.

Το ποδόσφαιρο είναι και ψυχολογία, επομένως πήρε γερή τόνωση η ομάδα της Λευκωσίας ενόψει των δύσκολων εναπομεινασών αγωνιστικών. Οι δηλώσεις σε κάθε επίπεδο, διοικητικό, προπονητικό και ποδοσφαιρικό, φανερώνουν πως ποντάρουν και σε αυτό τον παράγοντα οι πρωτευουσιάνοι, ελπίζοντας πως θα αποδειχθεί βοηθητικός ως προς την επίτευξη των στόχων τους.

Όσο για την επόμενη μέρα στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», όπως δήλωσε ο Αυγουστή στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, μετά από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, θα είναι… κλειστό για ένα διήμερο. Χθες και σήμερα, δηλαδή, επομένως από αύριο αρχίζει η δουλειά για το επίσης σημαντικό παιχνίδι κόντρα στον Άρη, που θα διεξαχθεί στο Τσίρειο την ερχόμενη Κυριακή.

Είναι αλήθεια πως οι ποδοσφαιριστές του έχουν ανάγκη να… γεμίσουν τις μπαταρίες τους, έπειτα από δύο δύσκολα ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την Ανόρθωση και άλλο ένα κόντρα στην Πάφος FC. Τρία παιχνίδια υψηλών εντάσεων, στο ένα μάλιστα με αριθμητικό μειονέκτημα από το 7’ και στη συνέχεια με εφτά παίκτες για περίπου 25 λεπτά. Συν τις πολλές απουσίες, που μοιραία υποχρεώνουν τον ίδιο κορμό παικτών να σηκώνει το βάρος. Το ότι μεταξύ Πάφος FC και Άρη μεσολαβεί μία εβδομάδα, μπορεί να βοηθήσει ως προς την αποφόρτισή τους.
* Μπασκετικός όρος για καλάθι στην εκπνοή της περιόδου ή την εκπνοή του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ